Hockeyspelare avled på träning

NYHETER

Hittades livlös vid omklädningsrummet

En ishockeyspelare i Hammarö Chiefs avled efter träningen i måndags.

Han kollapsade utanför omklädningsrummet och ambulanspersonalens upplivningsförsök var förgäves.

Spelaren i division 3-laget hittades livlös av sina lagkamrater i spelargången utanför omklädningsrummet i Hammarö ishall efter måndagens träning, skriver Värmlands Folkblad.

– Larmet kom in till oss 21.32 på måndagskvällen. Det var en av hans lagkamrater som ringde. Vi skickade ambulans till platsen som var där tio minuter senare, berättar en operatör på SOS alarm.

Lagkamraterna försökte återuppliva honom med hjärt- och lungräddning utan resultat. Inte heller ambulanssjukvårdarnas intensiva försök gav något resultat.

”Stor sorg”

– Det är en stor sorg för oss alla. Jag kan inte säga något mer i nuläget eftersom de anhöriga måste få ta det här i lugn och ro, säger föreningens ordförande och tränare Tomas Birgersson.

En i raden dödsolyckor

Dödsfallet är endast en i raden av dödsolyckor inom idrotten. I september i år avled den italienske ishockeyspelaren Darcy Robinson. Han kollapsade under en match med Asiago och hans liv kunde inte räddas.

Några månader tidigare avled Sevillas fotbollsspelare 22-årige Antonio Puerta i en hjärtattack. I januari 2004 avled den ungerska landslagsspelaren Miklos Feher under en match med Benfica.