Nyheter

Tidningssabotage mot Sverigedemokaterna

NYHETER

SD-ledaren fick Hitlermustasch

I 10 000 exemplar av två Blekingetidningar har SD:s gruppledare Richard Jomshof försetts med Hitlermustach. En polisanmälan är gjord och en utredning har inletts.

- Det är en vettlös handling, säger Kerstin Johnsson, tidningschef.

Sverigedemokraternas gruppledare i Karlskrona, Richard Jomshof, pryder denna vecka sidan 4 i tidningarna Karlshamns Allehanda och Sölvesborgstidningen är lokala versioner av Blekinge Läns Tidning. I 10 000 exemplar av tidningarna har Jomshof försetts med en Hitlermustasch.

Tryckplåten har rispats

Det är tryckeriet Sydostpress som tryckt tidningen och manipulationen har skett i tryckpressen. Den aktuella sidans plåt har rispats med ett vasst föremål, skriver Blekinge Läns Tidning.

Både Blekinge Läns Tidningar och Sydostpress har gjort en polisanmälan som gäller skadegörelse alternativt sabotage samt upphovsrättsintrång.

- Detta är mycket allvarligt. Någon har under tryckningen medvetet förstört bilden, säger tidningschefen Kerstin Johansson till Blekinge Läns Tidning.

Richard Jomshof själv blev mycket upprörd av tilltaget.

- Jag blev milt sagt arg. Jag är så trött på den nidbild som sprids om sd. Att sådant här händer är en direkt följd av det, säger han till Blekinge Läns Tidning.

Anna Lindström

ANNONS EXTERN LÄNK

Sprid julkänsla med de vackraste julblommorna! Skicka ett blombud med Interflora här!

Interflora

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter