Två tonårsflickor grovt våldtagna

NYHETER

Två pojkar i övre tonåren anhållna

Malmöpolisen utreder misstankar om grov våldtäkt efter en anmälan från minst två flickor i 16-årsåldern.

Två pojkar i övre tonåren är anhållna och polisen utesluter inte att det kan bli fler gripanden.

Minst två flickor ringde polisen på måndagskvällen och anmälde att de utsatts för grov våldtäkt och försök till grov våldtäkt tidigare samma eftermiddag.

Händelsen ska enligt anmälan ha ägt rum i närheten av Möllevångstorget i centrala Malmö, i anslutning till ett köpcenter. Det är dock oklart i vilken typ av utrymme. Polisen har vid en teknisk undersökning säkrat vissa spår i den lokal där den misstänkta våldtäkten ska ha skett.

Polisen är förtegen om det exakta antalet anmälare. De ska inte vara allvarligt fysiskt skadade.

Flera misstänkta

Under natten grep och anhöll polisen en snart 17-årig pojke som misstänkt för grov våldtäkt. En annan jämnårig pojke är misstänkt för samma brott och fördes till polishuset på tisdagsmorgonen sedan han varit anhållen i sin frånvaro.

Ytterligare en pojke, 14 år gammal, har förhörts men släppts igen. Det är oklart om han fortfarande är misstänkt för brott.

Det kan finnas fler misstänkta, uppger polisinformatör Håkan Lindholm. Han är övertygad om att fler kommer att gripas eller hämtas till förhör.

– Men vem som är misstänkt och vem som är vittne får visa sig senare, sade han vid en presskonferens i polishuset på tisdagsförmiddagen.

TT, Aftonbladet.se