Nyheter

”Bombardera juntan med trosor”

Av: 

Daniel Boman

NYHETER

Demokratigrupp kämpar mot Burmas diktatur med underkläder

Efter munkarnas demonstrationer i Burma sätts nu damtrosor in i kampen mot landets militärdiktatur.

Demokratigruppen Lanna Action for Burma i Thailand uppmanar människor världen över att skicka in underkläder till Burmas ambassader.

– Juntan är rädd för trosor. Ledarna är vidskepliga och tror att trosorna suger ut deras kraft, säger gruppens ledare Jackie Pollack.

Burmas ambassader i England, Thailand, Australien och Singapore kan räkna med post. Från demokratigruppen Lanna Action for Burma – som skickat hundratals trosor.

Tros-manifestationen är ett nytt sätt att få Burmas junta på fall. Enligt demokratigruppen är ledarna vidskepliga och rädda för kvinnounderkläder.

Ledarna vidskepliga

– Juntan är inte bara stark, den är också vidskeplig. Ledarna tror att om de vidrör en kvinnas underkläder så blir de försvagade, säger gruppens ledare jackie Pollack till engelska The Guardian.

På sin hemsida uppmanar gruppen till att skicka in trosor till Burmas ambassader och skriver på sin hemsida att ”det är ett sätt att ta makten från SPDC. Posta eller kasta dina trosor på närmaste burmesisk ambassad”.

– Fn:s fördömanden eller omvärldens regeringar kan inte påverka juntan. Det här är ett sätt att komma åt dem där de känner av det, säger Jackie Pollack.

ANNONS EXTERN LÄNK

Lys upp höstmörkret – just nu 25 % medlemsrabatt på belysning hos Åhléns!

Åhléns

Publisert: