Blev svartsjuk – försökte strypa rival

NYHETER

Flera fall av grov misshandel i helgen

En 16-årig pojke i Sunne såg sin exflickvän prata med en annan kille.

Då tog han stryptag på rivalen tills han blev medvetslös. Nu är 16-åringen anhållen misstänkt för dråpförsök.

Dråpförsöket som ägde rum i en lägenhetsfest i Sunne på lördagen. En 19-årig man låg i en säng och pratade med en tjej när tjejens 16-årige expojkvän kom in i rummet.

– 16-åringen blev svartsjuk när han såg dem och satte sig gränsle över mannen och tog struptag på honom. Eftersom 16-åringen var mycket större gjorde inte 19-åringen något motstånd. Det gick så långt att 19-åringen blev medvetslös och fick tilllfälliga andningsuppehåll, säger Peter Uulas, kriminalinspektör på Karlstadspolisen.

19-åringen fördes till sjukhus och hans tillstånd var på måndagen stabilt. 16-åringen anhölls i söndags misstänkt för dråpförsök.

– Eftersom han är så pass ung kommer det förmodligen inte bli tal om häktning. I stället kanske man överväger om pojken ska sättas på LVU-hem, säger Peter Uulas.

Krogbråk i Karlstad

I Karlstad ägde ett otrohetsdrama rum på lördagen. En 32-årig man är anhållen misstänkt för grov misshandel och våld mot tjänsteman efter ett bråk på lördagskvällen.

32-åringen befann sig på en krog i Karlstad där han dansade ”intimt” med en kvinna. En bekant till mannen påpekade att det kanske inte var lämpligt då han är gift. 32-åringen föreslog då att de skulle gå ut och prata.

Men någon diskussion blev det inte. Istället misshandlade 32-årigen mannen med en avslagen flaska, enligt flera vittnen.

– Krogvakten försökte avstyra bråket men då tog 32-åringen struptag på vakten tills han fick svårt att andas, säger kriminalinspektör Peter Uulas.

Till slut lyckades flera väktare stoppa 32-åringen som fördes till polisstationen. På söndagen anhölls han för grov misshandel samt våld mot tjänsteman.

– Mannen har hittills nekat till brott. Åklagaren kommer att besluta om eventuell häktning i eftermiddag, säger Peter Uulas.

Bråkigt i helgen

Totalt har 11 anmälningar om misshandel, hot, rattfylleri och narkotikabrott kommit in till Värmlandspolisen under helgen.

– Det har varit mycket bråk och fylla i helgen. En förklaring kan vara marknaderna i Sunne och Arvika där det dricks mycket alkohol, säger Peter Uulas.