SF varnar för biobedragare

avClara Öhrn

Foto: Hossein Salmanzadeh / TT NYHETSBYRÅN
Bedragare skickar ut bluff-sms för att lura biosugna.

Nu cirkulerar nya bluffmeddelanden att se upp för.
Denna gången utger sig bedragarna för att vara SF bio.
– Vi gör vårt bästa för att informera våra kunder om att vi aldrig skickar ut den här typen av erbjudanden, säger SF:s kommunikationschef Thomas Runfors, till SVT Nyheter.

Flera svenskar har fått sms där de erbjuds köpa billiga biobiljetter eller besvara några korta frågor. Sms:en ser ut att komma från SF Bio men i själva verket är det bedragare som ligger bakom det flaska meddelandet.

– Vad vi vet så har ingen hackat sig in i våra databaser och vi lämnar aldrig ut våra kunders adresser, säger SF Bio:s kommunikationschef Thomas Runfors till SVT Nyheter.

Inte första gången

Det är inte första gången bedragare försöker lura till sig biosugna genom att utge sig för att vara SF. Redan förra året skickades mejl ut där bedragarna använde sig av SF:s logotyp för att svindla folk på pengar. Vissa försök bedrivs som taffliga medan andra ser mer pålitliga ut.

SF varnar nu sina kunder på sin hemsida och sin app och har anmält bedrägeriförsöken till polisen.

Vet inte hur många som drabbats

I nuläget vet man inte vem som ligger bakom sms:en men man hoppas på att polisen ska sätta stopp för bedragarna så snart som möjligt.

– Vi vet inte heller hur många det är som blivit drabbade eller hur många som har gått på bedrägerierna men vi gör vårt bästa för att informera våra kunder om att vi aldrig skickar ut den här typen av erbjudanden, säger Thomas Runfors, till SVT Nyheter.

ARTIKELN HANDLAR OM