Han hade 13 tumörer – nu är han fri från cancer

avMiriam Bratt

1 av 3

Efter att ha levt i en mardröm med 13 tumörer i hjärnan och en modertumör i nacken har nu lyckan vänt för 34-åriga David Persson från Hörvik. Trots att han ansågs obotligt sjuk är han nu cancerfri, skriver BLT.

– Det är ett slags mirakel. Det sa även läkarna, säger David till Aftonbladet.

För över fem år sedan hände det ofattbara för Hörviksbon David Persson, 34. Han fick veta att han hade cancer, med 13 tumörer i hjärnan och en modertumör i nacken som orsakat de andra.

– Diagnosen var att jag aldrig kommer att bli cancerfri. Och hur länge jag skulle klara av att leva var oklart men berodde på hur länge kroppen skulle orka med alla cellgiftsbehandlingar, säger David.

Under Davids dryga fem år med cancer har han behandlats med cellgifter. Men när han på tisdagen fick höra om resultatet från den senaste magnetröntgen av huvudet kom det fantastiska beskedet.

– Både läkarna, jag och min sambo var helt chockade för att i dag är jag helt cancerfri.

Foto: Privat

David berättar att hela dagen har gått åt till att fira och försöka ta in vad som hänt.

– Det är ett slags mirakel. Det sa även läkarna för att det här skulle inte försvinna egentligen.

Engagemang för barn med cancer

Tidigare har han uppmärksammats för sitt stora intresse för att bygga bilar och för sin kamp för att hjälpa andra. Han gav bland annat en gåva på 70 000 kronor till Barncancerfonden i april förra året. Pengarna överlämnades på en bilmässa i Jönköping.

– Det värsta för mig är när jag är på sjukhuset och möter föräldrar med en liten unge, sjuk och askgå i ansiktet, som knappt hunnit leva ens. Därför bestämde jag mig för att ge pengar till Barncancerfonden, sa David till Aftonbladet då.

Hur ser du på framtiden en dag som denna?

– När jag fick cancerdiagnosen var det som att födas på nytt, man blir en helt annan person. Jag tog mer vara på saker i livet. Och i dag är jag cancerfri – i dag ska jag börja mitt nya liv.

Följ Goda nyheter på Facebook

ARTIKELN HANDLAR OM