En död efter allvarlig olycka på E4

NYHETER

En bil med två passagerare klämdes fast under en lastbil på E4 mellan Härnösand och Timrå under torsdagsmorgonen.

Polisen meddelar nu att en man, hemmahörande i Västernorrland, dog i olyckan – anhöriga har underrättats.

Ytterligare en man och en kvinna skadades i olyckan.

Olyckan skedde på E4 norr om Timrå, i höjd med Gåsnäs i södergående riktning. Under räddningsarbetet var det totalstopp i bägge riktningar på vägen.

Foto: gobiten.se
Allvarlig olycka på E4 utanför Härnösand.

Räddningstjänsten sa till Sundsvalls tidning att det var en flisbil och två personbilar som krockade, varav den ena personbilen, med två passagerare, klämdes fast under lastbilen. Fyra ambulanser och räddningsstyrkor från två stationer kallades till platsen.

Vårdas på sjukhus för allvarliga skador

Tre personer fördes till sjukhus och föraren av lastbilen togs med till polisstationen.

Under eftermiddagen meddelade polisen att en man, hemmahörande i Västernorrland, dog i olyckan. Anhöriga är underrättade.

Enligt Sundsvalls tidning vårdas en kvinna på intensivvårdsavdelningen för allvarliga skallskador efter olyckan. Även en man vårdas på sjukhuset för måttlig extremitetsskada.

Polisen kommer nu att utreda hur olyckan gått till genom att höra inblandade personer och vittnen. Lastbilen har tagits i beslag och en teknisk undersökning kommer att genomföras.

De två inblandade personbilarna färdades i södergående körriktning och lastbilen i norrgående körriktning när olyckan inträffade.

Runt 300 personer dör varje år i trafiken 00:41
ARTIKELN HANDLAR OM