Nyheter

”Avgå Palm”

Av: 

Josefin Westin

NYHETER

Partikollegan: Hon borde ha insett allvaret tidigare

Nu skylls affären kring Omar Mustafa på S-höjdaren Veronica Palm.

Även hon uppmanas att avgå.

– Hon måste ta de politiska konsekvenserna när hon hanterat frågan så dåligt, säger Moissis Nikolaidis i Stockholms arbetarekommun.

Veronica Palm, S-ord­förande i Stockholm stad, nominerade Omar Mustafa till en plats i partistyrelsen. Sex dagar senare tvingade hon honom avgå från posten.

– Situationen blev ohållbar, sa hon efteråt.

Fram till dess hade Palm vägrat uttala sig om kritikerstormen mot valet av Mustafa.

”En katastrof”

Nu kräver Moissis Nikolaidis, representantskapsombud i Stockholm, att Veronica Palm avgår. Han menar att det hon bidragit till är en katastrof för partiet:

– Någon måste ta ansvaret och högsta ansvaret ligger på Veronica Palm. Hon måste ta de politiska konsekvenserna när hon hanterat frågan så dåligt.

Enligt Nikolaidis borde hon ha insett allvaret redan när Mustafa nominerades till arbetarkommunens styrelse för ett år sedan. Hon ska då ha informerats om att han, som ordförande i Islamiska förbundet, bjudit in personer med antisemitiska åsikter till konferenser.

Mustafa ska även ha kritiserats för att han är ord­förande för en organisation som enligt uppgift i sina stadgar anser att män och kvinnor ska ha olika laglig status. Uppgifter som förbundet tillbakavisat som falska. Löfven krävde ändå timmar innan Mustafa avgick att han valde sida.

”Fruktansvärd vecka”

Veronica Palm har avböjt att kommentera Nikolaidis krav.

– Det förs interna diskussioner nu. Ingenting har egentligen förändras sedan i lördags då hon gav intervjuer, säger hennes pressekreterare Håkan Gestrin i går kväll.

Enligt uppgift till Aftonbladet träffades styrelsen i Stockholms arbetarekommun på S-högkvarteret på Sveavägen 68 i Stockholm i går kväll för ett krismöte.

Till Dagens Nyheter sa Palm tidigare under gårdagen:

– Jag har upplevt en vecka som har varit alldeles fruktansvärd, en flod av rasism och främlingsfientlighet som jag inte hade kunnat ana.

Hon ville fortfarande inte uppge skälet till att Mustafa sparkades.

ANNONS

REA hos Åhléns - upp till 70% rabatt på massor av bästsäljande produkter!

Extern länk från Åhléns

Gå till rean

Publisert: