Provade vante i butiken – hittade knivblad i den

Av: Malin Wigen

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Privat
Hittade rakblad i vanten – när han provade den.

NYHETER

Ann-Sofie Bergqvist och sambon Andreas Johansson var i Torps köpcentrum där Andreas provade vantar. Då kände han något vasst, skriver GT.

– Vi blev chockade framför allt, säger Ann-Sofie till Aftonbladet.

I fredags var Ann-Sofie Bergqvist och hennes sambo Andreas Johansson på Torps köpcentrum vid E6 utanför Uddevalla. Andreas provade ett par vantar i en av butikerna – då hände han att han stack sig på något. Han vände ut och in på vanten för att se efter vad det var. Det visade sig att det låg ett blad från en arbetskniv inuti.

– Vi blev chockade framför allt. Och lite rädda för vi tänkte på smittorisken från bladet. Men vi blev mest arga för att någon gör så här, säger Ann-Sofie.

Paret är övertygade om att det är en privatperson som har lagt knivbladet där med flit. Efter upptäckten pratade de med personalen i butiken.

Andreas har skrivit ett Facebookinlägg om händelsen:

Varnar er för Idioter på Torp som lägger rakblad ’som någon har brutit av och tagit med sig’, ’rakbladet är ej affärens’ och lagt i vantar.... nu hade jag tur ändå och fick bara en reva”.

– Vi tycker det är fruktansvärt att det finns människor som väljer att göra så här. Och vill därför på detta sätt varna andra, säger Ann-Sofie.

”Butikens personal ska agera”

Enligt GT ska det finnas obekräftade uppgifter om att nålar och använda rakblad hittats i kläder och godis i samma centrum. Men när tidningen pratar med Håkan Pekkari, som är centrumchef för Olav Thon-gruppens del av Torp, så har han inte fått någon information om incidenten – eller hört om andra liknande händelser.

– Oavsett om det hänt i någon av butikerna som ligger i vår del, Torp är ju stort och har flera fastighetsägare, så bör kunden polisanmäla, säger han till GT och fortsätter:

– Butikens personal ska absolut också agera. De ska kontakta sin säkerhetsansvarige som i sin tur utreder och gör en polisanmälan.

Ann-Sofie och Andreas säger att de själva ska ta kontakt med polisen efter de är tillbaka på semestern.

Publicerad: