”Mordet är en varböld på Sverige”

Av: Martin Nilsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Thage G Peterson vill sätta press på Palmegruppen

Thage G. Peterson
Thage G. Peterson

Olof Palmes nära vän Thage G Peterson, före detta justitieminister, talman och försvarsminister, plågas av att mordet på statsministern fortfarande inte är löst.

I veckan som gick kontaktades han med nya uppgifter i det så kallade polisspåret.

– Det tillhör inte ovanligheterna, allt hamnar hos Palmegruppen. Men det här kan möjligen vara ett tryck på polisen att utreda på nytt, säger han.

I veckan som gick fick Thage G Peterson nya uppgifter i det så kallade polisspåret, uppger Expressen.

Den förre talmannen, och Olof Palmes nära vän, har under åren fått mängder av tips - som alla har skickats vidare till Palmegruppen.

Tidigare har han inte talat med media om tipsen - men nu tar han bladet från munnen.

– Det rörde polisspåret, det bekräftar jag. Det tillhör inte ovanligheterna, allt hamnar hos Palmegruppen. Men det här kan möjligen vara ett tryck på polisen att utreda på nytt, säger han till Aftonbladet.

Kravet: utred polisspåret

Att mordet, 27 år efter skotten på Sveavägen, fortfarande är olöst är något som plågar Thage G Peterson.

– Mordet är en varböld på Sverige. Jag är plågad av att det kommer upp igen, så nu bekräftar jag att jag fått ett SMS som gällde polisspåret.

Efter Aftonbladets artiklar, filmatiseringen av Leif GW Perssons böcker och Inga-Britt Ahlenius utspel i Dagens Nyheter hoppas Thage G Peterson att polisspåret nu ska utredas ordentligt.

– Jag vill att det ska göras en ny ansträngning, framförallt när framstående personer som Inga-Britt Ahlenius, som ledde Palmekommissionen, går ut säger att det inte är utrett tillräckligt. Då finns det bara en sak att göra: utreda på nytt.

Det här samtalet du fick, lät det seriöst?

– Svaret på den frågan är varken ja eller nej. Jag vet inte om det är en seriös människa, det är inte min uppgift att bedöma. Men både namnet på personen som hade uppgifterna och telefonnummer till personen finns hos Palmegruppen.

Publicerad: