Uppgifter: Rymlingen upplockad med bil i sökområdet

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

25-åringen som rymde från Kriminalvården under torsdagen är fortfarande på fri fot.

Enligt uppgifter till Aftonbladet har en bil observerats i området under fredagsmorgonen – som plockat upp en person som sprungit ut från ett stall.

– Vi vill att man hör av sig till oss på 112 om man akut ser något som vi kan ha användning av, säger Christina Hallin, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

Fången Kristofers Kastellanoss rymde från Kriminalvården under torsdagen. Det var under en resa mellan Göteborg och Sala, när kriminalvården stannade till vid Bäckedalen i Finnerödja, som rymningen skedde.

25-åringen, som är dömd till 14 års fängelse för knivmord, är fortfarande på fri fot.

Enligt uppgifter till Aftonbladet observerade boende i sökområdet vid 07.30 på fredagsmorgonen två män som kom till platsen i en bil.

Enligt Aftonbladets källor har en en person, förmodligen Kristofers Kastellanoss, därefter sprungit ut från ett stall och hoppat in i bilen, som sedan lämnade platsen omedelbart.

1 av 3 | Foto: POLISEN

Under morgonen har flera boende sett många poliser röra sig i det förmodade området. Enligt Aftonbladets reporter på plats söker en helikopter över platsen där rymlingen ska ha synts till under fredagen.

Nationella insatsstyrkan deltar

Christina Hallin, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen, bekräftar att stort antal poliser är på plats och söker efter 25-åringen.

– Vi har också helikopter, MC-förare och hundförare på platsen. Nationella insatsstyrkan deltar även i sökandet.

– Vi vill att man hör av sig till oss på 112 om man akut ser något som vi kan ha användning av i vårt arbete, säger hon.

Trots att Kristofers Kastellanoss var både barfota och handfängslad vid rymningstillfället lyckades han ta sig ifrån kriminalvårdspersonalen, och har nu hållit sig undan polisen i över 20 timmar.

Publicerad:

LÄS VIDARE