Här ställs Isabella Lövin till svars – frågas ut om familjens bil

En 13 år gammal bil med dieselmotor ägs av Isabella Lövins (MP) familj.

I SVT-programmet Opinion live ställs språkröret till svars för bilvalet.

I SVT-programmet Opinion live har programledaren Belinda Olsson frågat ut partiledare under hela Almedalsveckan. Under söndagen var det Miljöpartiets dag och Isabella Lövins (MP) tur att gästa programmet.

I programmet frågas Isabella Lövin bland annat ut om straffskatten på dieselbilar, men det är när familjens egen bil tas upp som det blir tufft för Isabella Lövin att svara på programledarens frågor.

”Den skitigaste miljöboven”

Programledaren Belinda Olsson tar fram en modellbil som hon ställer upp framför Isabella Lövin. Hon berättar att det är en 13 år gammal bil med dieselmotor och frågar språkröret om hon känner igen bilen.

– Jag ser att det är någon slags pickup eller något liknande, svarar Isabella Lövin.

– Men det här är en sådan bil som ni har i er familj. Det är den skitigaste miljöboven och den har ni i eran familj, och den är regelbundet registrerad på trängselskatter i Stockholm, kontrar Belinda Olsson.

Isabella Lövin blir ställd av Belinda Olssons kommentar.

”Jobbar med sten”

– Det är min mans bil och han är skulptör och jobbar med sten och han har berättat för mig att han kör 300 mil om året med den här bilen, säger Isabella Lövin.

Belinda Olsson frågar Isabella Lövin hur hon ser på att familjen har en sådan miljöbov till bil.

– Men det är väl bra att berätta då att han jobbar med väldigt, väldigt tunga stenar och verktyg där man ibland behöver använda den här, säger Isabella Lövin.

En representant för Isabella Lövin har hört av sig till Aftonbladet för att förtydliga att familjens fordon är biogasbilen Volkswagen Passat.

Publisert:

LÄS VIDARE