Demonstranter i attack mot Prins Charles och Camilla

Foto: Matt Dunham/ap
Camilla Parker-Bowles och prins Charles var på väg till teatern när de attackerades av demonstranter. Klicka för större bild!

avAnders Munck

NYHETER

Prins Charles och Camilla Parker-Bowles bil attackerades av våldsamma demonstranter när de färdades genom London.

Det uppger nyhetsbyrån AP. Paret ska inte ha kommit till skada.

Foto: Ian Gavan/getty images
Bilen som Charles och Camilla åkte i när de attackerades av demonstranter.

En av AP:s fotografer såg när arga demonstranter sparkade på bilen på shoppinggatan Regent Street, som ligger i centrala London. Föraren lyckades dock köra iväg med kungligheterna.

Prins Charles och Camilla, hertiginna av Cornwall, var på väg till en teaterföreställning när demonstranterna gick till attack.

"De kungliga högheterna är oskadda"

Bilder på prins Charles bil visar att en av rutorna slagits sönder – trots att alla bilens rutor är skottsäkra.

Anfallet var dock inte värre än att paret hann till föreställningen i tid. De ska inte ha kommit till skada, enligt ett officiellt uttalande.

"De kungliga högheternas bil attackerades av demonstranter på väg till London Palladium i kväll, men de kungliga högheterna är oskadda", hälsade Prins Charles stab Clarence House i ett pressmeddelande.

Ilska mot studieavgifter

Politikerna klubbade i dag igenom det kontroversiella förslaget att tredubbla universitetsavgifterna. Beslutet har väckt mycket ilska och protesterna har varit våldsamma. Stora grupper med demonstranter är ute på gatorna i London. De har kraschat fönster och slagits med polisen. Enligt Sky News har ett tiotal poliser kommit till skada i sammandrabbningarna med demonstranter.