Nyheter

Överlevde mirakulöst

Av: 

Johanna Klaasen

NYHETER

Planet klövs nästan i två delar – 36 kunde räddas

Planet fattade eld i luften och bröts nästan itu i kraschen.

Minst 15 personer omkom – men 36 personer överlevde mirakulöst.

– Dessvärre har vi döda men sett till planets tillstånd tycker jag att vi hade tur, säger landets transportminister Francisco Garces.

Planet, med ett 50-tal personer ombord, var på väg från Ciudad Guayana mot den karibiska turistön Margarita i går morse.

Kort efter att det lyft från flygplatsen Manuel Carlos Piar gick något fel. Planet började brinna i luften och klövs nästan i två bitar när det kraschade.

Minst 15 personer omkom och fyra personer saknas fortfarande i flygplansvraket.

Men som av ett mirakel överlevde 36 personer. De vårdades sent i går kväll, svensk tid, på sjukhus.

Hjälp snabbt på plats

Det kraschade på stålverket Sidors mark, ett bolag som förstatligades av presidenten Hugo Chavez för några år sedan. Att så många överlevde kan ha berott på att piloten före kraschen kunde kontakta ledningscentralen via radio, enligt landets transportminister Francisco Garces. Tack vare det var räddningstjänsten förberedd och snabbt på plats.

En arbetare på stålverket, Valdemar Alvarez, berättar att bolagets akutpersonal och brandmän var med och hjälpte till på olycksplatsen.

Vet inte orsaken

– Så snart planet kraschade var det brandmän där och försökte släcka elden, säger han till lokal tv enligt Wall street journal.

Planet var av typen ATR-42-300 och tillhörde det statliga flygbolaget Conviasa. En utredning av olyckan är inledd, säger flygplanstillverkaren ATR.

– För tillfället vet vi inte vad som orsakade den, sa en talesperson i Paris till nyhetsbyrån AFP.

ANNONS EXTERN LÄNK

Minska risken för smittspridning under vintersäsongen; munskydd, hudvård och vitaminer hos MEDS

Meds

Publisert: