Flytta in i kyrkan

avKarin Holmberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Unik chans för dig som drömmer om ett udda boende

1 av 3 | Foto: svensk fastighetsförmedling

Drömmer du om ett udda boende?

Nu har du chansen – den gamla kyrkan i Viskafors är nu till salu.

– Tänk dig att ha fredagsmys på körläktaren eller att bädda sängen på altaret. Vi hoppas att det kommer många intressenter på visningen, detta objekt är något för de som är på jakt efter ett helt unikt boende, säger Peter Carlsson fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling.

Om du är på jakt efter ett udda och unikt boende och vill bo i närheten av Borås har du nu möjlighet att lägga vantarna på en före detta kyrka.

Med sin vitputsad fasad, sina grova omålade bjälkar och sitt svart smide kan denna kyrka stoltsera i klassisk nationalromantisk stil. Den användes som kyrka fram till 2003.

2,3 miljoner

Fastigheten består av själva kyrkobyggnaden samt tillhörande bårhus och en magasinsbyggnad. Utgångspriset är 2,3 miljoner kronor och då ingår vacker utsikt över samhället Viskafors, Viskans högsta vattenfall och närhet till bad i Storsjön.

Den nuvarande ägaren har drivit en restaurang, festvåning och konferensanläggning i den gamla kyrkan sedan 2007. Enligt mäklaren Peter Carlsson som ansvarar för försäljningen finns det inga formella hinder för att bygga om kyrkan till bostad, kontor eller andra kreativa lösningar.

I originalskick

Köparen måste dock behålla byggnadens ursprungliga arkitektur och få tillstånd från länsstyrelsen samt kommunen innan ombyggnation. Den före detta kyrkan är helt i originalskick och inga tillbyggnader eller ombyggnationer har gjorts. Den köptes av sin nuvarande ägare 2007 då den renoverades och man bland annat drog in el och vatten, skriver Svensk Fastighetsförmedling i ett pressmeddelande.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Trädgård