Victoria avslöjas av sin jättebula

Av: Olof Svensson

Publicerad:
Uppdaterad:

Barnmorskan: Hon föder i början av februari

1 av 10 | Foto: Lasse Allard
27 oktober Victoria på Per Unckels begravning.

Hovet står fast vid att Victoria ska bli mamma i mars.

Här är bilderna som får expertisen att döma ut det som dimridåer.

– Hon föder redan i början av februari, säger en erfaren barnmorska till Aftonbladet.

Kronprinsessan Victoria ligger inte på latsidan – trots den växande magen.

I går deltog hon först vid en ceremoni vid Uppsala universitet. Sex timmar senare stod hon åter i strålkastarljuset, omgiven av hundratals ingenjörer på Tekniska museet i Stockholm. I en glittrande beige tunika hedrade hon årets vinnare av Polhemspriset – ingenjören Georgios Psaros.

Hovet står fast vid att Victoria väntas föda i mars, men gårdagens framträdanden verkar tyda på att det blir betydligt tidigare. En erfaren barnmorska som Aftonbladet pratat med har fått titta på bilderna – och vittnar om en höggravid prinsessa.

”Alldeles för sent”

– På bilderna ser hon verkligen jättegravid ut. Jag skulle säga att mars är alldeles för sent, hon är betydligt mer långt gången. Det kan jag säga utan att ha fått känna på magen, säger barnmorskan.

Hon fortsätter:

– Jag skulle säga att hon är någonstans mellan vecka 28 och 30, det innebär att hon borde föda i början eller mitten av februari.

Hovets besked om att födseln väntas i mars har tidigare ifrågasatts. Bedömare menar att hovet försöker lura världspressen genom att bluffa om det egentliga datumet.

– När Victoria föddes var det ett enormt pressuppbåd. För att få lugn och ro kan det mycket väl vara så att hovet sätter datumet längre fram, säger hovexperten Roger Lundgren.

Publicerad: