Familj rånad i sitt hem i natt

NYHETER

Polisen söker tre män efter grovt väpnat rån

Mitt i natten kom tjuvarna.

De trängde sig in i villan i Skymmelövsstrand och hotade familjen med skjutvapen och tillhyggen.

Sedan stal de bland annat smycken och familjens personbil.

– Det här är helt bedrövligt. Mitt hem är min borg brukade man ju säga förut, säger Lars Hamrén som är chef för grovabrottsroteln vid Hallandspolisen.

Polisen söker nu efter tre män som misstänks för grovt rån i en villa i Skummeslövsstrand natten till torsdagen.

Blev misshandlad

Det var vid 03.30-tiden på natten som de tre gärningsmännen trängde sig in i villan som ligger mitt i ett bostadsområde  i Skummeslövsstrand i Laholms kommun.

Männen som var maskerade med huvor, var beväpnade med skjutvapen och tillhygge och hotade mannen och kvinnan i deras hem.

– Mannen blev misshandlad med tillhyggen och blev lätt skadad. Men det var inte så allvarligt att han behöver åka sjukhus.

Hur mår familjen?

– Jag har själv inte träffat dem men de mår ju givetvis inte bra. De lär vara chockade, de blev ju överfallna i sin bostad tidigt på morgonen.

Stal Mercedes

De tre gärningsmännen tvingade till sig parets mobiltelefoner, bankkort, klockor och smycken. De stal också familjens personbil, en svart Mercedes Benz. Polisen har utfärdat zonlarm efter personbilen.

Vid fyratiden i natten misstänks någon ha försökt använda det stulna bankkortet i en automat vid Maxibutiken i Mellbystrand, dock utan att få ut några pengar.

– Vi vill gärna komma i kontakt med vittnen som kan ha gjort iakttagelser före eller efter det grova rånet. Någon kan också ha sett något vid automaten i Mellbystrand. Den som kan lämna upplysningar ska ringa polisen på 11414, säger Lars Hamrén.

Teknisk undersökning

Polisen har tidigt i morse knackat dörr i området och polisens tekniker undersöker brottsplatsen.

– Det är fullt av villor och sommarstugor i området och vi hoppas att någon granne har gjort någon observation.

Har ni säkrat några spår på brottsplatsen?

– Våra tekniker håller på med det arbetet nu på förmiddagen. Vi ska också höra målsägande om det finns några speciella skäl till att just de blev utvalda.

Vet ni om liknande brott har begåtts i området?

– Inte i Laholm. Där är det första gången. Vi håller på att undersöka om det skett någon annanstans i länet tidigare eller i våra gränslän.