Nyheter

Kraftig explosion i Kabul

USA:s president Barack Obama och Afghanistans president Hamid Karzai skakar hand efter sitt möte i presidentpalatset i Kabul. Kort efter det exploderade en bilbomb i staden.

Foto: AP

NYHETER

En kraftig explosion hördes i den afghanska huvudstaden kort efter att president Obama lämnat Kabul vid sitt överraskningsbesök i landet.

USA:s ambassad, som ligger granne med AFP:s kontor, utlöste omedelbart sitt larm som varnar personalen att ta betäckning och flytta sig bort från fönstren.

Enligt stadens polischef rörde det sig om en självmordsattack med en bilbomb.

Obama anländer till Afghanistan och skakar hand med USA:s ambassadör Ryan Crocker.

Foto: REUTERS

Attacken skedde på vägen mot Jalalabad där det finns flera utländska militärbaser, sade Mohammad Ayoub Salangi.

Afghanska talibaner säger att de genomfört självmordsattacker mot västerländska mål.

Polischefen Ayub Salangi uppger att en bilbomb exploderat på Jalalabad-vägen, huvudvägen ut ur Kabul där flera amerikanska militärbaser och bostadskomplex som hyser västerlänningar är belägna.

Minst sex människor döda

Salangi sade att en av dessa byggnader "Green Village", ett guesthouse som nyttjas av västerlänningar, varit mål för självmordsattacken.

Kabuls polischef uppgav att minst sex människor dödats i självmordsattacken, fem civila och en säkerhetsvakt, rapporterar Reuters.

Uppgifterna om antalet döda går i sär.

Enligt inrikesdepartementets talesman körde en självmordsbombare en bil lastad med sprängämnen rakt in i mur. En vakt och en förbipasserande ska då ha dödats.

Ensam gärningsman

Sediq Sediqqi sade att det rörde sig om en ensam gärningsman och avvisade därmed rapporter om att flera personer skulle ha varit inblandade i attacken.

En tjänsteman på hälsodepartementet uppgav att ytterligare 17 personer skadades.

Enligt AFP hördes ytterligare en kraftig explosion i staden.

Enligt inrikesdepartementets talesman Sediq Sediqqi används guesthouset Green Village av internationella organisationer, bland dem EU och FN, uppger AFP.

TT

ANNONS EXTERN LÄNK

Kvällens hetaste match på Oddset: Italien–Wales i EM. Den som vet mest vinner mest. Till Oddset. | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter