Ofredande man försökte fly – fälldes

Av: Claes Olsson

Publicerad:

Ett krokben av en medborgare blev fallet för den 24-årige man som under torsdagen ofredade en kvinna i Eskilstuna centrum, skriver Eskilstuna-Kuriren.

En 24-årig man gapade och skrek på nära håll mot en kvinna när hon under torsdagen parkerade sin cykel i centrala Eskilstuna.

– Samtidigt gjorde han rörelser med sin ena arm mot en av sina fickor vilket gjorde att kvinnan blev väldigt rädd eftersom hon trodde att han hade en kniv i fickan, säger Benny Ljungkvist hos polisen i Eskilstuna till Eskilstuna-Kuriren.

Person ur allmänheten satte krokben

Centerledaren Annie Lööf var samtidigt på besök i staden vilket innebar en hög polisiär närvaro. En polispatrull var därför snabbt på plats.

– Men så lätt skulle det inte visa sig vara att få stopp på 24-åringen. Det blev en rejäl språngmarsch på stadens gator, mannen sprang, polisen sprang efter, fick stopp på honom, han smet iväg tills en person ur allmänheten plötsligt satte krokben för mannen och fällde honom till marken, säger Benny Ljungkvist.

Mannen, som är känd av polisen sedan tidigare, hade inget vapen. Nu är han bland annat misstänkt för ofredande och våldsamt motstånd.

LÄS VIDARE

Publicerad: