Bilrån i Sollentuna – beväpnade gärningsmän jagas

NYHETER

Tre beväpnade gärningsmän har hotat en bilförare i Sollentuna och tvingat till sig dennes bil.

En kvinna i samma område uppger att hon hotats av flera gärningsmän och fått en ruta på sin bil krossad.

Kvinnan ska enligt uppgift till Aftonbladet ha stannat för att släppa över männen vid ett övergångsställe när en av dem drog fram ett pistolliknande föremål.

1 av 3 | Foto: P-O Sannas

Händelserna inträffade i Sollentuna kommun utanför Stockholm. Det första larmet kom in till polisen klockan 19.

På en parkeringsplats i Tureberg hotades en person av tre gärningsmän beväpnade med ett pistolliknande föremål. Gärningsmännen tvingade till sig personens bil och åkte sedan mot Sollentuna centrum, skriver polisen på sin webbplats.

Enligt uppgift till Aftonbladet var rånarna maskerade.

Lyckades fly

Tidigare hade en kvinna i samma område hotats av flera gärningspersoner som enligt henne var beväpnade med ett pistolliknande föremål. Kvinnan lyckades fly från platsen men fick en av rutorna på sin bil krossad.

Enligt uppgift till Aftonbladet hade kvinnan stannat vid ett övergångsställe för att släppa över männen. När de befann sig framför bilen ska mannen som gick längst fram ha dragit fram ett pistolliknande föremål varpå en av bilens främre sidorutor krossades.

– Rånförsöket har inträffat vid ett övergångsställe, men det har inte framkommit om det avlossats något skott eller om det är ett slag. Patrullen har inte sagt någonting om skottlossning, säger Eva Nilsson på Stockholmspolisen.

Utreder samband

Flera polispatruller är under kvällen på plats i området. De utreder bland annat om de snarlika brotten har något samband.

Händelserna rubriceras som grovt rån och försök till grovt rån.

Klockan 20.45 hade polisen inte gripit någon misstänkt. Vid den tidpunkten hade polisen påträffat bilen som rånarna tvingade till sig i Tureberg.

Vet du mer? Tipsa Aftonbladet 00:45
ARTIKELN HANDLAR OM

Brott

Sollentuna