Toppingtips för uppesittarkvällen

”Blanda nejlikor i griljeringen”

Dan före dopparedan och julstöket klart. Njut av uppesittarkvällen med en suverän nattmacka!

Foto: Coop

Idag är det dan före dopparedan. Laxen gravas i kylen, sillen är inlagd, köttbullar och prinskorv är inhandlat och det mesta av julgodiset bakat. Kanske är du ute och trängs i julhandeln en sista eftermiddag. På kvällen är det dags att klä granen och njuta av lugnet före julaftons-stormen.

Många är de som sitter uppe kvällen före julafton och slår in paket och rimmar. Julskinkan står i ugnen och sprider väldoft i hela huset, spänningen är stor – hur ska den smaka i år?

Njut av första skinkan

Runt midnatt är förhoppningsvis det sista julstöket avklarat. Sätt er då ner tillsammans och provsmaka de första bitarna av 2008 års julskinka. Tänk på att de första bitarna är lite torrare än de som kommer längre in i skinkan.

Coops Sara Begners bästa tips för att få till den perfekta julskinkan är att blanda nejlikor i griljeringen – både vackert och juligt. Lägg upp den nygriljerade skinkan på mormors stora silverfat, dekorera med äpplen och grönkål och julen är äntligen här.

Coop

ARTIKELN HANDLAR OM

Julen 2008

Jul

Julmat