Drogade småbarn och tvingade dem till sex

avRobert Triches

Sex vuxna åtalade för övergreppen – två hittills dömda till livstids fängelse

Det lilla kristna samhället i Texas kunde nätt och jämnt acceptera att det fanns en swingersklubb mitt i staden.

Men inne i de fönsterlösa rummen skedde mycket värre saker än ett och annat partnerbyte.

Barn, så små som fem år, blev drogade och tvingades till sexakter inför publik.

Foto: ap/Smith County Sheriff's Office
Patrick Kelly, 41, ingår i den sexring som ska ha drogat och grovt utnyttjat småbarn i Texas. Nu riskerar han livstids fängelse.

Hittills har två av de sex vuxna åtalade blivit dömda. Jamie Pittman och Shauntel Mayo dömdes till livstids fängelse för sexövergrepp mot barn och för att ha drogat barnen med starka värkmediciner. Barnen tvingades till avancerade sexshower både ensamma och med varandra – inför publik.

Förstörde bevis

Fyra barn tros ha blivit utsatta, det yngsta bara fem år gammalt. Tre av barnen är syskon och en av deras föräldrar är bland de åtalade.

Patrick Kelly, 41, är den tredje att ställas inför domstol för brotten. Han anklagas dels för grova sexuella övergrepp men också för att ha förstört bevis. Han ska ha förstört allt ifrån dräkter och kläder som barnen haft på sig till videoinspelningar av de akter som barnen tvingats till.

Historien började rullas upp 2005, efter att ett av de tre syskonen – i dag 7, 10 och 11 – avslöjat för sin fostermamma att hon tvingats att ”dansa framför män” och att det hänt ”stygga saker” där.

Chockerande

För invånarna i den lilla staden Mineola, med bara drygt 5 000 invånare men över trettio kyrkor, var avslöjandet chockerande.

– Detta har verkligen skakat om staden, säger Shirley Chadwick till AP. Det är hemskt.

Efter avslöjandet placerades de fyra barnen hos fosterföräldrar.

Mannen i familjen har nyligen blivit åtalad av åklagare i Kalifornien för att där för 18 år sedan ha utsatt ett annat barn för sexövergrepp.

Barnen uppges dock må bra i dag.

– Genom samtal och terapi känner sig barnen äntligen säkra och trygga, säger Shari Pulliam, talesman för de sociala myndigheterna.