Flera gripna vid Stockholmsderby

NYHETER

Stökigt på många håll i stan

Flera personer greps av polisen och mellan 50 och 60 personer omhändertogs vid bråk i Vasastan i Stockholm i samband med fotbollsderbyt mellan AIK och Djurgården under onsdagskvällen.

De omhändertagna misstänks för att ha stört den allmänna ordningen.

– De har körts in till Norrmalms polisstation. Sedan har jag uppgifter om att fyra personer gripits för brotten våld mot tjänsteman och våldsamt upplopp, säger Mats Nylén, Stockholmspolisens presstalesman, till TT.

– Eventuellt har vi också en gripen för misshandel i Solna, säger Nylén.

Efter matchens slut fortsatte bråken mellan fotbollssupportrar, nu i Solna.

– Man har sett maskerade personer på Solnavägen och det är stökigt på flera andra platser, säger polisens presstalesman Mats Nylén.

– Vårt jobb går ut på att hålla grupperingarna isär så att de inte kommer åt varandra.

Helikopter med värmekamera

I Solna finns, förutom vanliga patruller, även poliser med hundar och ridande poliser. Dessutom cirklar en helikopter med värmekamera kring Råsunda.

Ytterligare 20 personer har omhändertagits av polis i samband med fotbollsmatchen på Råsunda. Även de kommer att köras till en polisstation, liksom de som omhändertogs tidigare inne i Stockholm.

– Dessutom har ett femtiotal personer fångats in på perrongen vid tunnelbanan i Solna centrum. Dem skulle man transportera därifrån för att de höll på att bråka, säger Mats Nylén.

Nere i tunnelbanan skedde även en misshandel vid samma tid, omkring klockan 22.30. En person greps misstänkt för brottet och en person fördes till sjukhus, oklart med hur allvarliga skador.

Enligt Nylén har de flesta fotbollssupportrarna lämnat området kring Råsunda, men det är vanligt att de som vill bråka ser till att träffas någon annanstans sedan man lämnat Solna.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM