Kerstin, 69, fick en mask i ägget

Den sex centimeter långa masken var vit och rosa och låg plötsligt i Kerstin Dahlbergs äggsmet. ”Det var det äckligaste jag sett”, säger hon.
Den sex centimeter långa masken var vit och rosa och låg plötsligt i Kerstin Dahlbergs äggsmet. ”Det var det äckligaste jag sett”, säger hon.

Det var när Kerstin Dahlberg, 69 år, knäckte det tredje ägget till ost- och skinkpajen som det hände.

En sex centimeter lång mask föll ur och låg plötsligt och sprattlade i smeten.

– Jag trodde jag skulle dö på kuppen. Det var det äckligaste jag har sett, säger hon till aftonbladet.se.

Kerstin Dahlberg, som jobbat 35 år som hushållslärarinna, har sett mycket i sina dagar. Och knäckt tusentals ägg. Men när hon i går kväll fick en sex centimeter lång mask i sin pajsmet blev hon minst sagt förvånad.

– Jag bara stirrade. Det var det värsta jag sett. Jag får inte bort synen från min näthinna, säger hon till aftonbladet.se.

Helt ofarlig

Enligt Jan-Olof Bohlin, produktionschef vid Svenska Lantägg, är masken helt ofarlig. Enligt honom är det dessutom väldigt ovanligt att kunder får maskar i sina ägg. För att masken ska hamna där ska den först ha tagit sig upp i hönans äggledare och sedan kapsla sig in i ägget. Trots att ägget genomlystes innan försäljning upptäcktes inte masken.

– Nej, den är för tunn, säger Jan-Olof Bohlin till Sydsvenska Dagbladet.

Djupa spår

Men ofarlig eller inte, för Kerstin Dahlberg har incidenten satt djupa spår.

– Jag kommer aldrig mer kunna äta kokta ägg. Nu kommer jag vara tvungen att knäcka alla ägg först för att kontrollera, säger hon.

Och aptiten var som bortblåst på lördagskvällen.

– Jag lagade en ny paj, men jag gav det mesta till hunden. Han älskar ägg, säger Kerstin Dahlberg.

Publisert: