”Mardrömmen började klockan två i natt”

Hackarna stal Saras identitet på bilddagboken.se – nu beställer de porr i hennes namn och skickar hundratals sexmejl.

STÄNGT TILLS VIDARE. Obehöriga kom åt hundratusentals konton och hemliga lösenord redan i maj. Intrånget har pågått sedan dess.
STÄNGT TILLS VIDARE. Obehöriga kom åt hundratusentals konton och hemliga lösenord redan i maj. Intrånget har pågått sedan dess.

Före detta arbetsgivare fick grova sexmejl, liksom Saras föräldrar.

– De tog sig in i min mejl och har skickat ut hundratals meddelanden och beställt porrfilm i mitt namn. Det är en mardröm, säger Sara, som fick sina lösenord spridda på internet.

Det började några timmar efter att tusentals hemliga kontouppgifter från sajten bilddagboken.se spreds på nätet under fredagen.

Sara Larsson, 23, bor i Härnösand och är en av många tusen som drabbades.

Kompisen ringde

Hon hade ett konto på den hackade portalen och fick sina personuppgifter spridda på internet.

Klockan två natten till lördag började helvetet.

– Min bästa kompis ringde och var helt hysterisk och undrade varför jag mejlade och kallade henne hora och en massa annat vidrigt, säger Sara.

– Jag fattade ingenting först. Sedan hörde fler av sig och jag insåg jag att jag haft samma lösenord till bilddagboken.se som till min mejl, min msn och till cdon.com bland annat.

Hotad

- Nu hotar de att lägga ut kontokortsuppgifter på internet. Jag loggade in på msn med min pojkväns lösen och skickade ett meddelande till min egen adress och någon svarade och hotade med en massa saker, bland annat att lägga ut mina kontokortsuppgifter.

De som stulit Saras lösenord skickar nu ut msn-meddelanden och mejl i hennes namn.

De sprider personlig information om henne på nätet.

– Det är väldigt otäckt. Jag vet ju inte vem det är, det kanske är någon som känner mig, säger hon.

En mardröm

– Det är en mardröm, det värsta som någonsin hänt mig. Man kan tydligen göra vad som helst på internet.

Personerna som stal hennes inloggningsuppgifter har beställt saker på nätet i hennes namn också.

– Jag har förstått att det är porrfilm. Det är så vidrigt, jag fattar inte hur människor kan göra så här, säger Sara.

Inte bara kompisar har fått konstiga mejl.

Via lösenorden har obehöriga kommit åt hela Saras adressbok och skickat sexerbjudanden, hot och extrema politiska budskap till alla man hittat i den, inklusive anhöriga och tidigare arbetsgivare.

Sexmejl till föräldrarna

– Mina föräldrar har fått mejl där det står att jag erbjuder sextjänster. Personer på ställen där jag jobbat har fått vidriga mejl och jag har ägnat hela dagen åt att försöka kontakta folk och försöka förklara att det inte är jag som skrivit detta, säger Sara.

Hon har polisanmält både intrånget och bedrägeriet mot cdon.com. Sara har också kontaktat kontokortsföretag och berättat vad som hänt.

- Det här är det värsta som hänt mig. Det är en riktig mardröm. Jag har ägnat hela dagen åt att ringa och byta lösenord och stoppa saker.

Fotnot: Sara heter egentligen något annat.

Publisert: