Svenska barn miste pappa

NYHETER

Tredje offer med svensk anknytning dog i kraschen

Mannen har aldrig bott i Sverige men har två barn här.

Nu har polisen gett familjen det tunga beskedet:

Pappan satt på planet och saknas sedan dess.

Det är svenska ambassaden i Madrid som hittat ytterligare en person med svensk koppling bland offren efter flygkatastrofen i onsdags.

Mannen är inte svensk medborgare, men han har familj i Sverige.

– Vi vet inte så mycket om honom. Han har aldrig bott i Sverige och är inte svensk medborgare. Vår roll har varit att se till att polisen fått kontakt med hans anhöriga här, säger Petra Hansson vid UD:s pressjour i Stockholm.

– Han har två barn här och familjen har underrättats om att han saknas.

Kan finnas fler

UD kan fortfarande inte med hundraprocentig säkerhet säga om det finns fler svenskar bland offren som ännu inte identifierats efter katastrofen.

– Det finns inget som tyder på det. Men på passagerarlistan finns inga uppgifter om medborgarskap. Det finns bara namn och varifrån de rest, säger Petra Hansson.

En grupp från svenska ID-kommissionen anlände idag till Madrid.

De kommer att tillsammans med spanska kollegor ta dna-prov på det hundratal offer som inte kommer att kunna identifieras på annat sätt. Bland dessa finns sannolikt kvarlevorna efter en saknad svenska från Ekerö.

– Det är svårt att säga hur lång tid arbetet tar. Men min erfarenhet är att det kan ta veckor innan man är klar, säger Petra Hansson.