Jakten efter "Iphonegirl"

NYHETER

Några bilder på en kinesisk kvinna som ler och gör "V"-tecken har fått hela världen att prata om den mystiska "Iphone-girl".

Nu gör kinesiska internetanvändare allt för att spåra den unga kvinnan.

Jakten på flickan startade när en brittisk Iphone-användare hittade bilder av den fabriksarbetande kvinnan i sin telefon. Personen la ut dessa på MacRumors forum. Fotona satte i gång en kedjereaktion och internetanvändare i Kina gör nu allt för att få reda på vem den mystiska kvinnan egentligen är.

Kvinnan som arbetar med att montera Iphones är anställd av företaget FoxConn, som har sina flesta fabriker i Shenzhen i närheten av Hong Kong.

Provat kameran i mobilen

En talesperson för företaget har bekräftat att hon är en av deras anställda och att de antagligen provat kameran i mobilen och sedan glömt att radera bilderna, skriver The Sydney Morning Herald på nätet.

I kameran fanns sex bilder. Två på "Iphonegirl" klädd i rosarandiga fabrikskläder och fyra på fabriken där hon jobbar.

Får inte sparken

"Små misstag är oundvikliga" , "Jag skulle kalla detta ett vackert misstag" ska talespersonen Liu Kun ha sagt, enligt AFP.

Liu Kun fortsätter att berätta att kvinnan blivit nervös när bilderna började dyka upp i tidningarna och på webbsidor. Men kvinnan kommer inte att få sparken för sitt misstag.

Har begränsat det till 1000

På FoxConn:s fabriker i Shenzhen jobbar 270 000 anställda, en av dem är den mystiska "Iphone-girl". Företaget kommer inta att avslöja vem hon är.

Däremot är kinesiska internetanvändare fast beslutna att ta reda på det.

Enligt SMH har det skett över 20 miljoner sökningar på termen "Iphonegirl"på Google.cn. Domännamnen iphonegirl.net och iphonegirl.cn har dessutom köpts upp av personer som hoppas kunna tjäna en hacka på den mystiska kvinnan.

Enligt The Sydney Morning Herald har inernetanvändarna redan lyckats begränsa antalet "misstänkta" från 270 000 anställda till 1000.

De tycks nämligen vara säkra på att kvinnan jobbar på kvalitetskontrollen på femte våniingen i en av fabrikerna och där jobbar "bara" 1000 personer.

Om de lyckas ta reda på vem den leende flickan i fabriksdräkten är återstår att se.