Blåst av Bingolotto

NYHETER

Alwa trodde hon vunnit 25 000 i direktsändning

Känner sig grundlurad Alwa Woxlin från Bålsta jublade över vinsten på 25 000 kronor. Plötsligt drog Bingolotto tillbaka vinsten mitt under direktsändningen och skyllde på datorfel. Foto : ANNA ALVERHAG

Bingospelare över hela landet känner sig grundlurade. I flera minuter var de vinnare – sedan drogs plötsligt numret tillbaka och ersattes av ett nytt.

– Det var snopet att bli av med 25 000 kronor, säger Alwa Woxlin, 62.

Läraren Alwa Woxlin i Bålsta har spelat Bingolotto i många år men först i går lyckades hon få bingo. Och vilken bingo sen - 25 000 kronor.

– Jag blev jätteglad, säger hon.

Men vinnarglädjen ersattes snart av besvikelse.

Plötsligt drog Bingolotto tillbaka vinnarsiffran 58 och ersatte den med 53.

– Jag tycker att det är fel. Har man 25 000 kronor i handen och de försvinner så blir man lite snopen.

Tekniskt fel

Enligt Jens Mikkelsen, marknadschef på Folkspel som håller i Bingolotto, berodde den felaktiga siffran på ett tekniskt fel.

– Datorn som skulle skicka ut dragningsfrekvenserna hade hängt sig och skickade ut fel nummer. Då var de tvungna att stanna, säger han.

Men är det inte slumpen som bestämmer vilka nummer som ska komma upp?

– Nej, sekvensen är kontrollerad i förväg av statens kontrollant och redovisas sedan i programmet. Det kan inte bara vara slump eftersom det finns regler för hur mycket som får lottas ut.

– I det här fallet handlar det mer om att köpa rätt lott, säger Jens Mikkelsen.

Aftonbladet överöstes sent i går kväll med mejl och telefonsamtal från arga bingospelare, som även de kände sig lurade av spelmissen.

Men enligt Mikkelsen kommer ingen att kompenseras.

Vill ha sin vinst

– Vi gick ut och rättade när Lotta sa att vi fick starta om. Det är den officiella dragningslistan som gäller. Jag förstår att folk är jättebesvikna, men vi kan inte gå ut och ge rätt när vi har rättat till ett fel, säger han.

Men Alwa Woxlin känner sig lurad och vill ha sin vinst.

– Jag vet inte om det är möjligt men eftersom att siffran var uppe på skärmen ett par minuter tycker jag nog att man borde få sina pengar. Det ska vara fair play, säger hon.

Aftonbladet har sökt TV4 Plus för en kommentar.