Sju av tio vuxna har erfarenhet av mobbning

Foto: Hossein Salmanzadeh/TT
Före detta förbundskaptenen för damernas fotbollslandslag, Pia Sundhage, deltog när stiftelsen Friends i samarbete med Swedbank öppnade konstutställningen "Arenans barn" på Friends Arena mot mobbning.
Foto: Hossein Salmanzadeh/TT
Stiftelsen Friends tillsammans med Swedbank inviger en permanent konstutställning på Friends Arena i Solna. 25 bronsskulpturer föreställandes barn har placerats ut kring arenan och är tänkta att bilda en manifestation mot mobbning.
SVENSKA HJÄLTAR

Sju av tio vuxna har upplevt mobbning som barn. Det visar en ny Sifo-undersökning som organisationen Friends har genomfört.

Fyra av tio ska själva ha utsatts medan en av tio mobbat och tre av tio varit passiva åskådare. Merparten, 94 procent, uppger att mobbningen har skett i skolmiljö.

Ungefär hälften, 45 procent, uppger att de önskar att de gjort mer för att förhindra en situation där en annan person har blivit mobbad.

Undersökningen presenteras i samband med att stiftelsen tillsammans med Swedbank inviger en permanent konstutställning på Friends Arena i Solna. 25 bronsskulpturer föreställandes barn har placerats ut kring arenan och är tänkta att bilda en manifestation mot mobbning.

Stoppad mobbning - nyckeln till framgång 01:27
ARTIKELN HANDLAR OM