”Vi säljer inte ut sjukhusen”

Göteborg. Först Uddevalla. Sen Göteborg. S-ledaren Håkan Juholt hade en hektisk dag när han försökte gjuta liv i den socialdemokratiska valrörelsen i Västra Götaland.

Det var stekhett på Kungsportsplatsen när Håkan Juholt talade på tisdagskvällen. Inför flera hundra åhörare försökte partiledaren, som nu suttit på sin post i närmre 40 dagar, att göra reklam för söndagens omval i Västra Götaland.

För lika het som solen var, lika kall har valrörelsen i regionen varit. Men nu höjs temperaturen. Tidigare under dagen talade S-ledaren i Uddevalla. Och på torsdag ska de fyra borgerliga partiledarna återigen besöka Västra Götaland.

Kort turné

Den socialdemokratiska ledningen har de senaste dagarna fått hård kritik för att ha varit för frånvarande under valrörelsen. Därför gör nu Juholt och hans ekonomisk-politiske talesman Tommy Waidelich en kort turné, bland annat i Mölndal, Uddevalla och Göteborg.

Vårdkritik

Men Juholts tal handlade inte bara om att försöka få upp valdeltagandet, som väntas bli lågt, på vissa håll har det rapporterats om under 50 procent. Han talade också om det som mätningar visar är den viktigaste valfrågan, nämligen sjukvården. Juholts kritik mot utförsäljningar och gräddfiler inom vården var hård.

– Vi socialdemokrater säljer inte ut sjukhusen, dundrade han.

Detta var Juholts tredje nedslag i Västra Götaland och ett till är planerat innan omvalet på söndag.

Publisert: