Publicerad:
Uppdaterad:

”Blandning av skrämsel- och försvarstal”

Publicerad:
Uppdaterad:
HAR INGA VISIONER Jimmie Åkesson är annars en skicklig talare men denna gång var talet för långt och visionerna saknades.
Foto: Foto: BJÖRN LINDAHL
HAR INGA VISIONER Jimmie Åkesson är annars en skicklig talare men denna gång var talet för långt och visionerna saknades.

Nyheter

Åkessons mål var att lansera partiet som en viktig aktör inom kriminalpolitiken. 2014 vill SD att de ska nämnas lika ofta i de sammanhangen som när det pratas invandring. Ett konkret förlag var att preskribitionstiden för brott mot liv och hälsa ska tas bort helt.

Dagsform

I en ny opinionsundersökning har SD tappat en tredjedel av sina väljare. Men partiet har sedan valet blivit ett slagträ i debatten mellan blocken och får mycket uppmärksamhet. Åkesson poängterade flera gånger att partiet ska ta upp kampen mot MP som det tredje politiska alternativet.


 

Framförande

Åkesson är en tydlig talare och verkade inte nervös även fast det var hans Almedalspremiär. Men talet var ett utav Almedalens längsta och SD-ledaren har inte förmågan att hålla publiken i sitt grepp så länge.


 

Respons

Många tillresta SD-supportrar gjorde att applåderna var många och långa. Publiken var med på noterna, även om det inte går att jämföra med den respons som Håkan Juholt och Maud Olofsson fick.


 

Retorikexperten Elaine Bergqvist:

Jimmie Åkesson är en av de skickligaste kommunikatörerna. Men talet var för långt och var en blandning av ett skrämsel- och försvarstal.

Visionen om hur Sverige ska bli bättre saknades.

Sammanställning av samtliga tal:

Lars Ohly, (V): 15

Maud Olofsson, (C): 15

Håkan Juholt, (S): 15

Jan Björklund, (FP): 12

Gustav Fridolin, (MP): 13

Fredrik Reinfeldt, (M): 13

Jimmie Åkesson, (SD): 11

Göran Hägglund, (KD): 8

Åsa Romson, (MP): 7

Publicerad:
Publicerad: