Paret som skolskytten bodde hos: ”Vi sörjer”

Nikolas Cruz var inneboende hos James och Kimberly Snead.

Tre minuter innan han öppnade eld mot sina skolkamrater skickade han ett textmeddelande till deras son om att han tänkte gå på bio.

– Han sa även att han hade något annat att berätta, säger James Snead till ABC.

Slagen i bojor och klädd i orangea fängelsekläder ställdes 19-årige Nikolas Cruz kort inför en domare i Fort Lauderdale på måndagen. Hans advokater säger att han kommer att erkänna sig skyldig om åklagaren väljer att inte yrka på dödsstraff.

Veckorna innan attacken på Marjory Stoneman Douglas High School – där 17 personer, 14 elever och tre vuxna, dödades – bodde Cruz hemma hos James och Kimberly Snead, 48 respektive 49, eftersom han lärt känna deras son.

Klockan 14.18 på alla hjärtans dag skickade mördaren ett textmeddelande till sonen. Cruz sa att han skulle gå på bio och att han också hade något annat han ville berätta.

– Min son pressade honom. ”Vad är det? Vad är det?” Han svarade, ”inget dåligt, kompis”, säger James Snead i en färsk intervju med ABC:s ”Good Morning America”.

Klockan 14.21 började han skjuta.

”Åker bergochdalbana”

Nikolas Cruz flyttade in hos familjen efter att hans adoptivmamma dött i lunginflammation i november. James Snead beskriver för ABC hur sonen mår nu i kölvattnet av tragedin.

– Han känner sig arg och sviken. Han gick också på skolan. Han har kompisar där.

Till skillnad från flera av Cruz skolkamrater såg makarna Snead inga varningssignaler. Men de kände till hans intresse för skjutvapen.

– Känslorna åker bergochdalbana. Det är tufft. Vi lider fortfarande. Vi sörjer.

”Jag kan inte ta in”

De berättar att polisen hörde av sig under den pågående mördarjakten och frågade var Nikolas var. Det var då de började förstå vad som hänt.

Paret befann sig vid polisstationen när den gripne Cruz sedan fördes in.

– Jag ville strypa honom, säger Kimberly Snead till ABC.

– Verkligen, Nik? Verkligen? skrek hon åt honom.

– Han mumlade något. Jag hörde inte. Han sa att han var ledsen. Jag var förbannad. Krossad. Förstörd. Jag kan inte ta in det han gjort. Det var inte personen vi kände. Inte alls.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN