Nyheter

Nästan jämnt mellan blocken

NYHETER

Oppositionens ledning över regeringspartierna fortsätter att minska. I en ny opinionsmätning från Synovate skiljer bara 3,9 procentenheter, skriver Dagens Nyheter.

I undersökningen får de tre röd-gröna oppositionspartierna sammanlagt 50,0 procent mot de fyra borgerligas 46,1. I januarimätningen var skillnaden 9,2 procentenheter och före finanskrisen i fjol höst ledde oppositionen med drygt 19 procentenheter.

Män över 45

Tidningen skriver att det sammanlagda väljarstödet för Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet är det lägsta sedan oktober 2006. För de fyra regeringspartierna har det inte varit så högt sedan Synovates första mätning efter förra valet.

På den borgerliga sidan har Moderaterna ökat med 2,0 procent till 28,8 procent. Partiet har inte haft så höga siffror sedan före valet 2006, och det är framförallt bland män över 45 år som stödet ökar, bland privatanställda och i östra och södra Sverige. Sedan förra hösten har partiet ökat 6–7 procentenheter.

Lägst stöd sedan 2006

Socialdemokraternas stöd sjunker till den lägsta nivån sedan oktober 2006. I mätningen får partiet 38,1 procent, vilket är en nedgång med 2,0 procentenheter.

Andelen osäkra väljare har ökat till 20,5 procent, vilket är den högsta nivån hittills under mandatperioden.

Synovate har intervjuat 2 480 personer den 10–25 februari.

TT

ANNONS EXTERN LÄNK

BLACK FRIDAY: Massor av rea på populär elektronik. Robotdamssugare, hörlurar, TV. Passa på att köp innan de tar slut

Webhallen

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter