Nyheter

18-åring åtalas för mordet på ”Romario”

Av: 

Tobias Österberg

Aftonbladet

NYHETER

Ytterligare två unga män åtalas för medhjälp

Hundratals sörjande deltog i begravningen av 23-årige Ahmed Ibrahim Ali "Romario" , som knivmördades under ett bråk på E4 vid Kista.
Hundratals sörjande deltog i begravningen av 23-årige Ahmed Ibrahim Ali "Romario" , som knivmördades under ett bråk på E4 vid Kista.

Tre unga män åtalades på måndagen för mord och medhjälp till knivmordet på 23-årige Ahmed Ibrahim Ali från Husby och mordförsök på två av hans vänner i oktober

Bråk uppstod mellan de åtalade männen från Spånga i Stockholm och 23-åringen och hans vänner vid en avfart från E 4 mot Kista.

En 18-årig man åtalas för att ha utfört själva mordet och för att ha försökt mörda ytterligare två män som fick livshotande skador. En 20-åring och en 16-åring åtalas för medhjälp till alla tre brotten.

Den huvudmisstänkte 18-åringen erkänner att han knivhuggit de tre offren och förklarar det med att han själv blivit misshandlad tidigare under kvällen. Han hävdar att han handlat i självförsvar. De övriga två förnekar brott.

Fotbollsspelare

Den mördade 23-åringen Ahmed Ibrahim Ali var en duktig fotbollsspelare och kallades för "Husbys Romario". Han var något av en idol i den invandrartäta förorten Husby och hans död väckte stark förstämning bland ungdomarna där.

I november fylldes Sergels torg av ungdomar från områdena runt Järvafältet som ville hedra den mördade 23-åringen. Manifestationens budskap var nej till våld.

Rättegången inleds i Attunda tingsrätt nästa måndag den 9 februari.

ANNONS EXTERN LÄNK

Vita tänder i sommar? Köp smidig tandblekning här – resultat på 30 minuter.

Dentway

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter