Ipredator delar läsarna

avSebastian Chaaban

NYHETER

"Klart man betalar 40-50kr i månaden för att kunna ladda ner saker för 1000-tals kronor?"

Pirate Bay-grundarnas nya tjänst Ipredator väcker känslor.

Flera läsare är positiva – men många känner sig svikna.

– Är det bara jag som tycker det är skumt att dom upphovshatande piraterna med dåliga skäggfrillor har mage att ta betalt för sin tjänst?, skriver en läsare.

Fredrik Neij, Gottfrid Svartholm och Peter Sunde.

Ipredator är en anonymiseringstjänst som gömmer användarnas IP-nummer. Bakom tjänsten står Pirate Bay-grundarna Peter Sunde, Gottfrid Svartholm Warg och Fredrik Neij.

Priset på tjänsten kommer landa på runt 40-50 kronor i månaden. Och nyheten om Ipredator har väckt känslor bland Aftonbladets läsare.

Flera är upprörda över att tjänsten kostar pengar.

Anders Q Styrlund:

– Är det bara jag som tycker det är skumt att dom upphovshatande piraterna med dåliga skäggfrillor har mage att ta betalt för sin tjänst? Ska inte allt vara gratis på nätet?

Sormlänningen:

– Det sjuka är att dom nu själva tar betalt för sitt jobb, ett jobb vars tanke är att underlätta att utnyttja andras arbete gratis.

"Låt dem åtminstone få lite pengar"

Andra ser inga problem i det.

Krobbe:

– Inte speciellt konstigt tycker jag, jag har i alla fall alltid sett och sagt att TPB är lika komersiellt som musik och filmbolagen, ingen skillnad där inte, det har alltid handlat om pengar för dom bakom TPB. Sen att många pirater inte har insett det förrän senaste tiden är en annan sak.

Läsaren Katarina Maria anser att 50 kronor är lite att betala för hårt arbete.

– De jobbar heltid med detta, har blivit offentliga personer o ska sitta av ett fängelsestraff för vår skull – låt dem åtminstone få lite pengar. 50 kr i månaden. Det är ett paket cigg, ett par påsar chips eller liknande... De utvecklar tjänster som jag mkt hellre skulle betala för än tex. 40 kr för en enkel resa med SL eller 400 kr för en ny t-shirt... Heja och tack tack tack till piraterna!

Hjälper terrorister

Agbar ser fördelar:

– Klart man betalar 40-50kr i månaden för att kunna ladda ner saker för 1000-tals kronor?

Flera läsare frågar sig om tjänsten verkligen kommer fungera, är man helt anonym eller kommer Ipredator bli tvungna att lämna ut uppgifter om användarna. Och vilka kommer använda tjänsten?

Läsaren jagkanfaktan2:

– nej men du tror ju att dessa tre herrarna gör IPREDATOR för mänskligheten och som en tjänst mot "det korrupta internet".. eller hur? det enda dessa vill göra är att tjäna pengar och att göra alla som använder sig av det till kriminella. Dessa tre herrar hjälper också pedofiler, terrorister mm.. Bra va?! =)