Amerikan medverkar i ny al-Qaida-video

NYHETER

Uppmanar amerikaner att gå över till islam

Foto: AFP
Adam Gadahn, 28, född i Kalifornien, uppmanar amerikaner att konvertera till islam i al-Qaids senaste video. Gadahn är efterlyst av FBI för misstänkt inblanding i terrorism.

Dubai

Terrornätverket al-Qaida uppmanar i en ny video på internet alla icke-muslimer, särskilt i USA, att konvertera till den islamska läran.

I den nya videon från al-Qaida, utsänd av tv-kanalen Al-Sahab, framträder terrornätverket al-Qaidas andreman Ayman al-Zawahiri och amerikanen Adam Gadahn.

I början av meddelandet, som är betitlat En inbjudan till islam, talar al-Qaidas andreman Ayman al-Zawahiri, som sedan lämnar ordet till Adam Gadahn. Denne amerikan har konverterat till islam och jagas av den federala polisen FBI för samröre med al-Qaida.

- Till er amerikaner och resten av kristenheten säger vi: ångra ert vilseledda beteende och stig in i sanningens ljus eller behåll ert gift för er själva och utstå följderna i denna värld och nästa, säger Gadhan, som också kallas Azzam al-Amriki (Azzam Amerikanen), på engelska.

Han framträder på inspelningen i vit turban, sittandes framför en dator och böcker. Inspelningarna av Gadhan och al-Zawahiri såg ut att vara gjorda på olika platser.

TT-Reuters