Nyheter

Nio döda i midsommartrafiken

NYHETER

Mer än 25 allvarligt skadade

På lördagen hade minst nio människor mist livet i midsommartrafiken. Dessutom hade mer än 25 personer skadats allvarligt.

Mellersta Sverige drabbades hårdast, medan de sydligare delarna klarade sig bättre.

På lördagseftermiddagen hade Skåne bara haft två olyckor med personskador under det gångna dygnet.

Den mer tragiska statistiken återfanns längre norrut i landet.

En 15-åriga flicka, som satt tillsammans med två jämnåriga pojkar på en moped, avled efter att ha kolliderat med en motocrosscykel vid Forsnäs i värmländska Gräsmark under natten till lördagen.

Den 29-årige föraren av motocrosscykeln skadades allvarligt och fördes till Ullevåls sjukhus i Oslo. Enligt polisen i länet skadades även en av medpassagerarna på mopeden svårt.

En man avled och en 71-årig kvinna skadades vid en frontalkrock på riksväg 63 i Molkom vid 13-tiden på midsommardagen.

Enligt inre polisbefäl i Karlstad har den ena bilen av okänd anledning kommit över på fel sida av vägen.

Mannen avled på olycksplatsen.

Dödsolyckor

Utanför Etelhem på Gotland dödades en man och en kvinna i 20-årsåldern på fredagskvällen, medan en jämnårig man skadades illa när deras bil kolliderade med en mötande bil. I den färdades två 20-åriga män som skadades svårt.

De tre skadade fördes med ambulanshelikopter till sjukhus i Stockholm.

En 40-årig man omkom i en singelolycka i Risträsk, mellan Vilhelmina och Lycksele. Olyckan inträffade strax före klockan tre på natten mot midsommardagen på väg 360.

- En förbipasserande upptäckte bilen som voltat och hamnat på taket, uppger länsvakthavande befäl vid polisen i Västerbotten.

På midsommaraftons morgon avled en medelålders kvinna vid en trafikolycka på E 6 utanför Dingle, sedan hon av okänd anledning kört ut på en åker. Bilen voltade och kvinnan slungades ut ur fordonet.

Två 20-åriga män omkom när deras bil i hög hastighet for av den smala och krokiga Bussjövägen söder om Umeå på fredagskvällen.

Samma kväll omkom en ensam bilförare i en singelolycka på länsväg 546 utanför jämtländska Bräcke.

Rörigt på Västkusten

Personbil och mc är de klart vanligaste olycksfordonen i midsommartrafiken. Men i år rapporterades det om en hel del olyckor med andra fortskaffningsmedel.

Två flickor i 15-årsåldern fick föras till sjukhus med rygg- och nackskador efter att deras moped kört in i en traktor på Flatön utanför Orust vid lunchtid på midsommardagen.

- Flickorna fick möte av en traktor med en hövinda. Mopeden stötte in i hövindan och körde i diket, säger Thomas Fuxborg, informatör på polisen i Göteborg.

Båda flickorna fördes med nack- och ryggskador till sjukhus. Deras tillstånd betecknas inte som allvarligt.

Dagen innan fick en av flera passagerare på en fyrhjuling föras till sjukhus sedan den vält och rasat ned för en slänt på Gräsö i Norduppland . Föraren försvann innan polisen hann dit.

På midsommarafton skadades en 33-årig cyklist allvarligt när han blev påkörd på av en bil riksväg 72. Han fördes till Akademiska sjukhuset i Uppsala för operation.

Tidigt på lördagsmorgonen skadades två personer när deras fyrhjuliga terrängfordon körde av vägen i värmländska Labberud utanför Ölme.

Trots en ganska intensiv midsommartrafik kom det dock inga rapporter om några allvarliga störningar på de svenska vägarna under fredagen och lördagen.

Henrik Hamrén/TT

ANNONS EXTERN LÄNK

Vitare tänder i höst? Köp tandblekning här – resultat på 30 minuter.

Dentway

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter