”Huvuden ska rulla”

NYHETER

Fler chefer sparkas efter Coops förluster

Foto: Framtiden osäker Misslyckade satsningar och dyra fallskärmsavtal till cheferna har satt Coop på pottkanten. I dag träffas styrelsen och nu kan fler få sparken, erfar Aftonbladet.

Nio sparkade chefer.

110 miljoner i fallskärmar.

Men Aftonbladet kan i dag avslöja att fler chefer på Coop ska avskedas.

– Huvuden kommer att rulla, säger en högt uppsatt källa inom kooperationen.

I dag: Chefskarusellen och de sparkade direktörernas miljonfallskärmar.

Ett svårt sargat Coop Norden träffas i dag och i morgon för styrelsemöte.

Efter hundratals miljoner i förlust, upprivande omorganisationer och omfattande varumärksesproblem är koncernens sorgebarn Coop Sverige på väg mot undergång.

Det är ett företag med stolta traditioner, och tre miljoner svenska medlemmar som slutliga ägare, som nu kämpar för livet.

Det Kooperativa Förbundet grundades 1899 och byggdes ut med stormarknader på 1960-talet. Bildandet av dagligvarukoncernen Coop Norden skedde i slutet av 1990-talet.

Och så kom den ekonomiska kollapsen och chefsturbulensen på 2000-talet.

Chef efter chef

Chef efter chef har svepts bort i det isande korsdrag som drog in genom Coopledningen sedan kooperationerna i Danmark, Sverige och Norge slagits samman.

På fyra år har minst nio höga chefer inom Coopsfären sparkats eller avgått och runt 110 miljoner kronor har gått till deras fallskärmar.

Men Aftonbladet kan avslöja att fler uppsägningar på chefsnivå är att vänta.

–?När man lever i en så stor omvälvning som en fusion är, tvärs över alla gränser, så kommer, om man får vara lite brutal, huvudena att fortsätta rulla. Det är chefer som inte kan anpassa sig till det nya sättet att arbeta, säger en högt uppsatt källa i koncernledningen.

Runtom i landet är Cooppersonal trötta på cirkusen.

”Klart folk är sura”

–?De har tröttnat på att aldrig få lugn och ro. Det är den ena omorganisationen efter den andra och ständiga chefsbyten. Och det är klart att folk är sura över alla avgångsvederlag. Att vissa kan arbeta i åtta månader och sedan kvittera ut åtta miljoner kronor, säger Johnny Håkansson på Handelsanställdas Förbund.

En chef på en av kooperationens konsumentföreningar i landet säger:

– Avgångsvederlagen sticker i ögonen på både kunder och annan personal. Jag skulle också kunna stanna hemma om jag fick 20 miljoner för det. Nu måste vi ”back to basic” i?stället och sälja bra varor till bra priser.

Branschbedömaren Klas Ågren, på tidningen Supermarket, pekar samtidigt på svårigheterna med att vara chef inom kooperationen.

–?Kooperationen är inget lättskött fögderi. Alla ska säga sitt. Allt från gräsrötter till inofficiella beslutsfattare. En chef ska snarare ha diplomatiska och visionära egenskaper än vara en råbarkad affärsman.

Chefsförmåner

Efter att Coops miljonfallskärmar blivit kända har Coop Nordens styrelse nu tvingats ta fram nya regler för chefsförmånerna.

– Det har varit för mycket chefsbyten och det har varit för dyrt. Det måste få ett slut. De gamla avtalen har gått ut och nu är det inga extravaganser kvar längre, säger en källa.

Aftonbladet har i flera dagar sökt Coop Sveriges vd Thomas Evertsson men han vill inte låta sig intervjuas.

De får dela på 110 miljoner av medlemmarnas pengar

Flera miljoner är medlemmar

Så sänktes folkets butik

Claes Petersson