Värsta grannen i Sverige?

NYHETER

60-årig kvinna dömd - kastade sopor från spiontorn

Foto: två meter högt staket skyddar Den 60-åriga kvinnan har polisanmälts 119 gånger av grannen. I går dömdes hon till dagsböter för ofredande. Hon har bland annat kastat trädgårdsavfall, frukt och andra sopor på grannens tomt.

Den 60-åriga kvinnan spionerar på grannfamiljen uppflugen på stegar, träd och utsiktstorn.

Hon har även polisanmälts 119 gånger för att ha kastat in sopor på grannarnas tomt.

Foto: Här grips kvinnan 60-åringen greps för ett par år sedan av polisens insatsstyrka misstänkt för att ha hotat grannen med gevär.

Grannfejden i ett villaområde i Malmö har pågått i elva år.

Det började med ett bråk om en nerklippt häck och slutade med en dom i tingsrätten i går-då den 60-åriga kvinnan dömdes till dagsböter för ofredande.

Anmäld 119 gånger

För tre år sedan tröttnade grannen på att kvinnan ständigt kastade in trädgårdsavfall, frukt och andra sopor på hans tomt.

Sedan dess har han polisanmält henne 119 gånger.

Han satte även upp ett två meter högt staket mot kvinnans tomt för att slippa kvinnans skräpattacker och intrång.

Men trakasserierna fortsatte ändå.

-Hon har suttit uppflugen i sitt plommonträd med kikare. Hon byggde också ett utsiktstorn med staplade bord och stolar där hon satt och stirrade på oss, säger grannen.

Bilder som bevis

Han har tagit många bilder på kvinnan under övervakningen. En av dem visade han upp i rättegången i tingsrätten.

I rätten förklarade kvinnan utsiktstornet med att hon studerade trädkronor och förnekar alla trakasserier, skriver Sydsvenskan.

Trots alla anmälningar mot kvinnan krävdes polisspaning för att åtal skulle väckas.

Två civilspanare placerades i den drabbade familjens trädgård och efter en och en halv timme noterade de hur kvinnan kastade in tre ogräsbollar på tomten.

Under grannfejdens alla märkliga turer har mannen även blivit fälld i hovrätten för att ha misshandlat den 60-åriga kvinnan.

"Lämna oss i fred"

-Hon satt som vanligt uppe i plommonträdet när en gren brast och hon rasade ner. Då anmälde hon mig för polisen och hävdade att jag hoppat över det två meter höga staketet och slagit henne med ett järnspett, säger mannen som nu söker upprättelse för den domen.

-Jag hoppas verkligen att tingsrättsdomen får kvinnan att sluta trakassera oss och lämna oss i fred.

Johan Edgar