Vi var bäst 2005

NYHETER

När Allt om Stockholms besökare sagt sitt efter omröstningen 2005 så var det följande glada gäng som plockat hem priserna:

Bästa krog: Thaiboat

Krogbåten vid kajen i slutet av Östgötagatan har seglat in i stockholmarnas hjärtan. Thailändskt på tallriken och sandstrand på däcket är en vinnande kombination.

Bästa teater: Teater Scenario

Lilla Teater Scenario har i flera år varit en av Stockholms mest spännande fria grupper. Små resurser är inget hinder för att skapa angelägen teater.

Bästa museum: Armémuseum

Armémuseum genomgick en rejäl ansiktslyftning för några år sedan. Ut med dammiga montrar, in med en mer levande museimiljö.

Bästa fritidsställe: Dragon's Lair

Spelcentret vid Kungsholms torg har blivit en självklar mötesplats för stans spelsugna, oavsett om det gäller dataspel, rollspel eller brädspel.

Bästa butik: I Tid & Rum

Det råder ingen brist på inredningsbutiker i Stockholm. Nackas stolthet I Tid & Rum blandar nu och då på ett vinnande sätt.

Bästa hotel: Columbus Hotell

Behaglig atmosfär och trevlig personal är två av styrkorna som hjälpte Columbus Hotell att knipa segern. Bra tajming inför 30-årsjubiléet 2006.

Bästa artist: Lena Philipsson

Snacka om att Lenas karriärkurva har pekat åt rätt håll senaste året - och nu kan hon kröna framgångarna med segern i kategorin Bästa artist.

Bästa klubb: B-Line

Oavsett var de dyker upp och i vilken form är det hiphopen som står i centrum på B-Lines olika klubbar. Helt rätt inriktning, tyckte stockholmarna.

Priset för Bästa klubb presenteras av Kalendarium.se.

Redaktionens pris: Popcorn Filmfestival

Inte störst - men bäst. Redaktionen valde i år Popcornfestivalen som sin favorit, för dess trägna arbete med att sprida finfina musikfilmer till folket.