"Beckhams är en bluff"

NYHETER

Advokat i domstol: De gifte sig för pengarna

LONDON

David och Victoria Beckhams äktenskap är en uppgörelse för att lura allmänheten på pengar.

Det fick domstolen i England höra i går.

- De är cyniska hycklare som presenterar en falsk bild av sig själva, säger advokat Richard Spearman.

Foto: SKENÄKTENSKAP? Victoria och David Beckham har stämt en brittisk tidning för en artikel tidigare i år. Tidningen hävdar att de gifte sig för att tjäna pengar.

Den 5 december inleds rättegången som kan komma att ge en unik inblick i familjen Beckhams privatliv.

Paret har stämt News of the World för en artikel tidigare i år. De förnekar tidningens uppgifter om att deras äktenskap skulle vara på väg att rasa samman, att David är på väg att bryta ihop av alla bråk, och att Victoria skulle ha tagit psykisk skada medan hon var gravid med sonen Cruz.

Glamorösa kändisar

- Familjen har samlat på sig en enorm förmögenhet, framför allt på grund av "varumärket Beckham", sa News of the Worlds advokat Richard Spearman.

- Imagen de säljer är den av att vara lyckligt gifta, renhåriga och ett glamoröst kändispar. Det har gett dem tiotals miljoner pund.

I går fick parterna möjlighet att lägga fram sina argument, innan huvudförhandlingarna i tvistedomstolen High court inleds i december.

Olyckligt äktenskap

Spearman gick hårt åt Beckhams. Han kräver att få tillgång till tidigare icke visat tevematerial, samt telefonräkningar från Beckhams som ska bevisa att David skickat sms till en rad älskarinnor.

Däribland Rebecca Loos, Dannielle Heath och Esther Canadas.

På så sätt räknar han med att bevisa att David och Victorias äktenskap är långt ifrån så perfekt som de visar upp för allmänheten.

- Är äktenskapet olyckligt, kantat av bråk och spänningar på grund av David Beckhams otrohet eller är det lyckligt? Vi hävdar att det är olyckligt.

Hugh Tomlinson representerar paret Beckham, som inte var på plats i går.

- Vi förnekar inte att Beckhams visar upp en bild av sig själva som lyckliga. Det är för att det är sant, sa Tomlinson.

Christoffer Bjäreborn