Så här OS-tittar slarvern

NYHETER

Sportsoffans expert Johan Lundin tipsar dig som vill njuta onsdagens sportfest fullt ut.

Foto: Sann sportglädje OS-slarvern struntar i allt korrekt och njuter onsdagens tv-maraton hela vägen. "Det är bara att sjukskriva sig och ha ölen kall", säger Johan Lundin, 27, från Uppsala.

Hör du till dem som helst njuter ett rejält sportmaraton på det riktiga viset?

Här är manualen till den totala soffupplevelsen under onsdagens 16 timmar långa tv-fest.

- Fejka en idrottsskada, sjukskriv dig och se till att ha växelpengar till pizzabudet, säger OS-proffset Johan Lundin, 27, från Uppsala.

Sport ska ses på traditionellt sätt – basta.

För dig som lägger den politiska korrektheten åt sidan under onsdagens tv-fest och hänger dig åt alla njutningsmedel som förhöjer sportupplevelsen finns bara ett råd.

- Förbered dig väl. Se till att ha bra chips, ölen kall, och växelpengar i kontanter till pizzabudet så du slipper gå ut alls, säger Johan Lundin, 27, från Uppsala.

"Fejka en idrottsskada"

Han är hängiven Djurgårdare och sportbiten sedan länge. Under OS stannar han hemma i tv-soffan för att heja fram de svenska medaljerna.

- Det är bara att sjukskriva sig. Fejka en idrottsskada eller få en lämplig migränattack. Förkylning och vinterkräksjuka funkar dessutom – det är så diffusa diagnoser, helt perfekt, säger Johan Lundin.

Några riskakor eller lättluncher lär inte dyka upp på soffbordet när det är dags för damernas slalom eller semifinalen i damernas curling under onsdagens OS-extravaganza.

- Ska det vara en ordentlig sportsittning behövs riktiga snacks. Själv föredrar jag sourcream and onionchips med vitlöksdip. Till det dricker jag cola eller öl, säger Johan Lundin.

På onsdagen bjuds han och alla sportentusiaster i Sverige på en riktig tv-fest. Från 10.00-02.30 visas några riktiga OS-rysare.

Redan klockan 10.00 drar kvalet till längdåkarnas individuella sprint igång. Där är både svenska damerna och herrarna favorittippade efter de dubbla gulden i lagsprinten.

Bunden i tv-soffan

Även nerför finns medaljhopp i form av alpinfenomenet Anja Pärsson som ligger i topp för slalomåken och snowboardåkaren Richard Richardsson som satsar på att toppa silvret från Salt Lake City 2002.

Inför Sveriges semifinal i OS-hockeyn sitter Johan Lundin bunden i tv-soffan.

- Den enda motion man får under en sådan här dag är när man druckit för mycket öl och måste gå på toa eller hämta mer öl. Sitta och sträcka på tårna hinner man ju inte med, säger han.

OS-proffsets snackstips

Läs också

Håkan Isaksson