Victoria tog emot folkets hyllningar

NYHETER

Över tusen gratulanter samlade på Öland

1 av 2 | Foto: Kronprinsessan Victoria tog emot folkets hyllningar på sin 27-årsdag.

I dag fyller kronprinsessan Victoria 27 år. Under hela dagen firas hon, både av folket och familjen.

Vid tvåtiden hurrade drygt tusen personer för Victoria på Öland.

Och kronprinsessan såg nöjd ut.

Traditionerna håller i sig. För 27:e året firar kronprinsessan sin födelsedag på Öland. Trots att regnvädret hängde i luften hade tusentals personer, ölänningar, turister och en hel del tyskar samlats vid Solliden för att gratulera Victoria.

Hon hade en vit klänning och en rosa jacka på sig när hon mötte gratulanterna tillsammans med mamma, pappa och labradoren Jambo.

Kungen berättade då att hela familjen uppvaktat Victoria på morgonen med sång och tårta på sängen. Det är en tradition som kungafamiljen håller hårt i.

Alla klämmer i och sjunger

Så var det dags för allmänheten att gratulera. Tillsammans med kungen och drottningen både hurrade och sjöng dem ”Ja må hon leva” för födelsedagsbarnet.

Kungen var på osedvanligt gott humör och skämtade och skrattade med publiken. Kronprinsessan fick också presenter av folket, bland annat en tavla med bilder på henne från veckotidningar som satt i en fin ram och naturligtvis en hel del blommor.

Traditionerna fortsätter

I kväll ska hon firas av ett gediget gäng artister på Borgholms idrottsplats. Lionel Richie, Ronan Keating, Tito Beltran, Jill Johnson och Robert Wells kommer alla attuppträda för 27–åringen och alla som är där. Dessutom kommer kronprinsessan att dela ut Victoriastipendiet till Anja Pärson.

Stevie Wonder ska uppträda

Senare på kvällen fortsätter traditionen. Den privata. Då är det dags för familj, vänner och pojkvännen att fira Victoria på Solliden med en stor fest.

Det är då hon får sina födelsedagspresenter och en vän har avslöjat för Aftonbladet att hon bland annat kommer få en hel del kläder från Gucci.

Även på den privata festen kommer det att bli uppträdanden.

Enligt uppgifter till Aftonbladet så kommer självaste Stevie Wonder sjunga för kronprinsessan och magikern Joe Labero ska trolla, precis som han gjort tidigare år.

Det verkar vara en hejdundrande födelsedag för kronprinsessan Victoria.

Läs också

Jenny Ågren