Extramöte om gränskontroller i EU

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2

Sverige, Danmark och Tyskland kallas till Bryssel i dag onsdag för ett extramöte med anledning av de nyinförda gränskontrollerna.

Mötet i Bryssel anordnas av asyl- och migrationskommissionären Dimitris Avramopoulos som kallat till sig svenske migrations- och justitieministern Morgan Johansson (S), Danmarks integrationsminister Inger Støjberg samt tyske Ole Schröder, statssekretare på inrikesdepartementet.

– Målet med mötet är att förbättra koordinationen mellan länderna, säger EU-kommissionens huvudtalesman Margaritis Schinas.

Samtidigt rapporterar tidningen Corriere della Sera i dag att även Italien är på väg att återinföra gränskontroller med anledning av flyktingkrisen.

Kontrollerna ska gälla vid gränsen till Slovenien där den italienska polisen kommer att kontrollera samtligas id-handlingar, även för tågresenärer. Exakt när kontrollerna ska inledas framgår emellertid inte.

EU-kommissionens presstjänst uppger för TT att man ännu inte fått något officiellt besked från Italien om eventuella kontroller.

Enligt Corriere della Sera anländer mellan 300 och 400 asylsökande i veckan till Italien genom Slovenien.

TT

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN