Sjöstedt nobbar bröllopet

Reporter: Ida Gustafsson, Sebastian Hagberg

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2
Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt.

Flera kungligheter kommer på Carl Philip och Sofias bröllop den 13 juni.

Snart bjuds även partiledarna in till vigseln.

Men en nobbar redan nu - Jonas Sjöstedt (V) är uppbokad på annat håll.

Inbjudningar har börjat gå ut till Carl Philips och Sofias bröllop i sommar. Bland gästerna finns kungligheter, familj, släkt och nära vänner till brudparet.

Vid de senaste två kungliga bröllopen var även diplomatkåren i Sverige och riksdagens partiledare och statsråd inbjudna. De bjuds då vanligtvis endast in till själva vigselceremonin.

Sjöstedt kommer inte

Vid en rundringning som Aftonbladet gjort till riksdagens partiledare visar det sig att de ännu inte fått någon inbjudan på posten.

– Inbjudningar rullas ut pö om pö, det började med start i början på veckan, säger Margareta Thorgren, hovets informationschef.

Trots att några vita kuvert med orange sidenband ännu inte nått partiledarna står det redan klart att Jonas Sjöstedt inte kommer.

– Han är redan inbokad den lördagen. Han ska inviga en konferens i Ulricehamn, säger pressekretaren Sofia Zouagui till Aftonbladet.

Jonas Sjöstedt kom inte heller på prinsessbröllopet 2013 när prinsessan Madeleine och Chris O'Neill gifte sig.

Ber att få återkomma

Då kom inte heller Stefan Löfven som istället åkte till London för ett möte med Bilderberggruppen.
Om Löfven närvarar som statsminister på årets prinsbröllop är ännu oklart. Socialdemokraternas pressavdelning har i nuläget inget svar:

– Jag får be dig återkomma, skriver pressekreterare Dan Lundqvist Dahlin i ett mejl.

Den 25 april har Kristdemokraterna sitt extra riksting där Ebba Busch Thor kommer att väljas in som efterträdare till Göran Hägglund. Men vem av dem som bjuds till bröllopet är i nuläget oklart - ingen av dem har ännu fått en inbjudan.

Samma svar uppger en rad pressekreterare för riksdagspartierna.

Publicerad: