Annelie Nordströms brev till medlemmarna

avMatilda Andersson

Publicerad:

Kommunals medlemsbrev ord för ord

Foto: CAROLINA BYRMO
Kommunals Annelie Nordström avgick som ordförande.

Till dig som är medlem i Kommunal

De senaste dagarna har varit omvälvande. Medias granskning har lyft fram förhållanden i vårt förbund som är oacceptabla. Det är allvarligt att vi inte själva har sett och gjort någonting åt det tidigare. Nu hann media före oss och Förbundsstyrelsen välkomnar den granskningen. Detta är starten för ett stort förändringsarbete inom Kommunal.

Kommunal är medlemmarna, och alla Kommunals pengar är medlemmarnas pengar. Som företrädare för Kommunal ska vi alltid kunna se er medlemmar i ögonen. Det är en gyllene regel.

Förbundsstyrelsen har de senaste två dagarna arbetat med ett åtgärdspaket. Vi åtgärdar inte bara de brister som media lyft fram. Vi tar ett helhetsgrepp. Några viktiga punkter:

• Vi avvecklar Kommunals engagemang i Metropol Palais

• Vi skapar en så kallad visselblåsningsfunktion. Det ska vara enkelt och tryggt att höja sin röst om det som är fel eller oetiskt i Kommunal, och det ska • vara självklart att bli lyssnad på

Vi gör en total genomgång av Kommunals regler för bland annat alkohol, representation och resor.

Eftersom jag varit ordförande under den tid då det som framkommit i granskningen skett väljer jag att lämna mitt uppdrag i samband med kongressen i vår. Fram till dess kommer jag att lägga min energi på att påbörja Kommunals viktiga arbete med att göra om och göra rätt.

Hela åtgärdsplanen hittar du på kommunal.se.

Med vänliga hälsningar,

Annelie Nordström

Kommunals ordförande

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM