”En fastklämd och en medvetslös”

NYHETER

Polisen: Nio skadade i krock mellan lastbil och minibuss

1 av 5

Fem personer är allvarligt skadade efter en krock på länsväg 263 i Uppland. En lastbil har kört på en minibuss som svängt in på vägen.

– Tre är bortförda i ambulanshelikopter, säger vakthavande befäl Mats Öjdahl vid Uppsalapolisen till Aftonbladet.

Tipsa | Aftonbladet

Olyckan inträffade vid 9.30-tiden på sträckan mellan Bålsta och Enköping. Enligt Uppsalapolisen har en lastbil färdats västerut på länsvägen och i hög hastighet krockat med en minibuss, som svängt in från en angränsande väg.

– De på plats bedömer att det är en kraftig kollision för att lastbilen har kommit med sin tyngd och hastighet. Det är en 80-väg, säger vakthavande befäl Mats Öjdahl vid Uppsalapolisen.

En var medvetslös

Åtta personer har färdats i minibussen och en i lastbilen. Alla nio blev skadade. Sju har förts till Akademiska universitetssjukhuset i Uppsala och två till Karolinska universitetssjukhuset.

– En person var fastklämd i lastbilen och en medvetslös i minibussen. Tre är bortförda i ambulanshelikopter, säger Mats Öjdahl.

Två ambulanshelikoptrar transporterade skadade från olycksplatsen. En person fördes till Uppsala och två till Karolinska sjukhuset.

– De skadade har både frakturer och skallskador. Vi har gått in i förstärkningsläge och har ökat resurserna för att emot de skadade, säger chefsläkare Margareta Öhrvall i Uppsala i ett pressmeddelande.

Opereras

Vid 13-tiden uppgavs två av de som förts till Uppsala vara allvarligt skadade.

– Från början sa vi att det var fyra allvarligt skadade, men det är nu två allvarligt skadade som opereras och som kommer att vårdas på intensivvårdsavdelningen, säger Margareta Öhrvall till Aftonbladet.

En pojke och en ung kvinna har inkommit Karolinska universitetssjukhuset.

– En pojke i 15-årsåldern och en kvinna i 25-årsåldern är allvarligt skadade, säger pressekreteraren Mirjam Kontio.

Efter ett tidigare totalstopp var trafiken på platsen i gång igen vid lunchtid.

– Klockan 12.34 var trafiken åter öppen, men begränsad på grund av att bärgningsarbetet fortfarande pågick, säger vakthavande befäl Mats Öjdahl.

ARTIKELN HANDLAR OM

Enköping

Uppsala