Iphone-kunder klagar på att luren kraschar

NYHETER

Efter nya uppdateringen: ”Besvärligt att inte kunna använda sin telefon”

Foto: Apples vd Tim Cook vid presentationen av iPhone 6S.

De som uppdaterar sin Iphone eller Ipad till nya IOS 9 kan få stora problem.

Nu rasar Iphone-kunderna över att telefonerna kraschar.

– Det är minst sagt besvärligt att inte kunna använda sin telefon på en hel dag, säger studenten Pip Cordi.

Sociala medier som Twitter flödar över med kommentarer från arga kunder som försökt uppdatera till nya IOS 9. Deras telefoner eller surfplattor har kraschat i samband med den nya uppdateringen.

– Det är minst sagt besvärligt att inte kunna använda sin telefon på en hel dag, sade studenten Pip Cordi medan personal i en Apple-butik i australiska Sydney undersökte hennes mobil på fredagen.

Drabbar äldre modeller

Det är främst på äldre modeller av Iphone och Ipad som uppdateringen strular.

En annan Iphone-användare, Zorry Coates, säger att hon fått spendera tre timmar i Apple-butiken. Antingen måste hon återställa sin telefon, och tappa allt hon har på den, eller vänta tills Apple kommer med en ny uppdatering.

– De sa att de var medvetna om problemet och att deras ingenjörer jobbar på det 24/7, men de kunde inte berätta när, eller hur, jag skulle få en lösning, säger hon.

Apple kommenterar inte

Apples huvudkontor i San Francisco har ännu inte kommenterat problemet. En talesperson för Apple i Sydney säger att bolaget inte har någon kommentar.

Enligt uppgifter från analysföretaget Mixpanel sent på torsdagskvällen har över 16 procent av IOS-användarna, trots uppgifterna om krascher, uppdaterat sina enheter.

Inte första gången

Även när den förra versionen av IOS släpptes så drabbades många av problem.

Experter som Reuters har talat med säger att de alltid råder kunder att vänta i flera dagar innan de installerar några uppdateringar från Apple. Det kan nämligen uppstå problem när för många försöker uppdatera samtidigt.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Iphone

Ipad