Man sköts ihjäl i Bromsten

avNiklas Eriksson, Richard Aschberg, Anton Kasurinen

1 av 8

Boende hörde skott eka i skogen.

Sedan ska en skadad man ha kommit stapplande in i ett bostadsområde i Bromsten.

– Personen som fördes till sjukhus har avlidit och vi utreder det här som mord, säger Towe Hägg vid Stockholmspolisen.

Tipsa | Aftonbladet

Enligt flera vittnesuppgifter hördes skott vid 22.00-tiden på Småbjörksvägen i Bromsten strax utanför Stockholm. Vittnen berättar att tre skott hördes i skogen mellan Rinkeby och Bromsten.

De berättar att en man har blivit skjuten i ryggen.

Enligt uppgift till Aftonbladet ska den skadade ha sökt hjälp hos boende i närheten som varit ute och arbetat i sin trädgård. Vittnen säger att den skadade mannen ska ha fått följa med in till grannen som sedan slagit larm.

Flögs i helikopter

Personen flögs sedan iväg med ambulanshelikopter. Vid 23.00-tiden konstaterade polisen att personen hade dött av sina skador och att ärendet rubriceras som mord.

– Personen som fördes till sjukhus har avlidit och vi utreder det här som mord. Jag kan varken bekräfta att det är en man eller att personen har blivit skjuten, säger Towe Hägg, polisens presstalesperson.

Tidigare under kvällen uppgav polisen att de inledande uppgifterna var att den skadade ska ha blivit skjuten.

– Det har inkommit uppgifter som tyder på att en person har blivit skjuten men mer kan jag inte kommentera. Vi har anträffat en person som är allvarligt skadad, sa Anders Jönsson, vakthavande befäl vid 22.30-tiden.

Allvarligt skadad person hittades

Under natten spärrade polisen av ett skogsområde i närheten av platsen där den skadade hittades.

– Det är ett område i närheten och det kan vara en brottsplats, säger Towe Hägg.

Under kvällen identifierades den skadade men polisen ville vid 01-tiden ännu inte säga om det rör sig om en man eller något om offrets ålder.

På platsen pågick i natt fortfarande ett intensivt polisarbete. Utöver den tekniska undersökningen sökte polisen spår med flera patruller, hundar och helikoptrar i jakten på förövaren.

– Vi pratar med folk och följer upp de uppslag som har kommit in, säger Towe Hägg.

Enligt uppgift till Aftonbladet ska en yngre man ha hämtats in till förhör i ärendet. Men enligt polisen fanns det vid 01-tiden ingen misstänkt för mordet.

– Vi har hämtat in vissa personer som behöver lugn och som det är bättre att höra på stationen än på plats, säger Towe Hägg.

ARTIKELN HANDLAR OM

Stockholm

Brott